Diferența dintre ochelarii protecție PC și ochelarii cu lentile antireflex

Ochelarii sunt folosiți în principal de persoanele cu dificultăți de vedere. Dar în zilele noastre, majoritatea oamenilor lucrează în fața unui calculator pentru mai mult de zece ore. Razele care se propagă de pe ecranul acestuia sunt foarte nocive pentru ochi. Pentru a atenua aceste probleme, oamenii de știință au găsit o soluție. Noii ochelari protecție PC și cei cu lentile antireflex au rezolvat aceste probleme. Pentru a află mai multe despre acești ochelari, iată câteva dintre diferențele dintre ele.

Ochelari protecție PC vs ochelari antireflex

Diferența  dintre ochelarii protecție PC și ochelarii antireflex este că cei dintâi au un strat exterior pe lentile pentru a bloca razele albastre de pe ecranele cu LED-uri, în timp ce ochelarii antireflex au un strat exterior antireflexiv.

Ochelarii protecție PC sunt proiectați în primul rând pentru persoanele care lucrează în fața ecranului unui computer. Lumina albastră emisă de ecran dăunează foarte mult vederii. De asemenea, provoacă insomnii și lipsește organismul de odihnă atât de necesară. Stresează ochii și creează mult disconfort. Acești ochelari protecție PC au fost fabricați tocmai pentru a rezolva aceste probleme.

În schimb, ochelarii antireflex sunt proiectați în principal pentru a elimina reflexia luminii de pe lentile și pentru a face vederea mai clară chiar când soarele strălucește puternic sau când suntem expuși la o luminozitate crescută. Aceștia sunt utilizați în principal de persoanele care conduc noaptea pentru a opri accidentele. Lumina puternică face vederea neclară din cauza reflexiei intense și poate duce la accidente grave. Acești ochelari oferă mai multă siguranță în asemenea circumstanțe. Dar nu blochează niciun spectru de lumină. Că urmare, au marele dezavantaj de a lăsă să treacă lumina albastră a ecranelor LED.

Principalele diferențe dintre ochelarii protecție PC și ochelarii antireflex

Ochelarii protecție PC au lentile special concepute pentru a bloca lumina albastră de la sursele LED. Pe de altă parte, nimic nu ne împiedică să alegem o pereche de ochelari protecție PC special concepuți, cu un strat antireflex.

Ochelarii ce blochează lumina albastră a ecranelor LED mențin ochii odihniți și ajută la respectarea timpului de odihnă, împiedicând efectul de insomnie cauzat de ecrane. Pe de altă parte, aduc un confort suplimentar ochilor în special pentru persoanele care lucrează la calculator și mențin sănătatea vederii, lucru foarte important pentru cei care au deja un defect de vedere.

Ochelarii protecție PC, după cum am mai menționat anterior pe site-ul ochelaripc.ro, sunt recomandați persoanelor care lucrează în față unor surse de lumină cu LED-uri, în timp ce ochelarii antireflex sunt destinați persoanelor care conduc noaptea târziu.

Ochelarii anti-lumină albastră blochează trecerea acesteia prin lentile, în timp ce ochelarii antireflex previn trecerea luminii puternice prin lentile.

Ochelarii protecție PC au, de asemenea, proprietăți antireflex. În schimb, lentilele antireflex simple nu blochează lumina albastră.

Concluzie

Cele două tipuri de ochelari au proprietăți diferite, dar ochelarii protecție PC anti-lumină albastră sunt mai buni, deoarece au și proprietățile ochelarilor antireflex, dar de calitate scăzută. Prin urmare, este întotdeauna recomandabil să purtați ochelari dacă lucrați sub lumini puternice pentru ore lungi. Luminile strălucitoare obosesc ochii de obicei, ceea ce perturbă în cele din urmă ciclul de somn. Insomnia este foarte dăunătoare pentru o viață sănătoasă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*