Toate informațiile de care ai nevoie să te pregătești pentru primul piercing

Fiecare dintre noi își dorește ca, la un moment dat, să-și exprime propria identitate și personalitate. Pe parcursul timpului, mulți dintre noi au realizat faptul că cel mai ușor mod de a face acest lucru este prin intermediul înfățișării. Așa se face că, la ora actuală, tatuajele și piercing-urile au revenit în tendințe și reprezintă metoda ideală pentru a face acest lucru. Cu toate acestea, înainte de a intra pe acest trend, este esențial să cunoști care sunt toate riscurile și etapele pe care le vei urma. Rămâi alături de noi și descoperă toate informațiile de care ai nevoie astfel încât să te poți pregăti, în mod corespunzător, pentru primul piercing!

Informează-te cu privire la salonul pe care îl vei alege

Încă de la bun început, este esențial să descoperi mai multe lucruri despre salonului pe care-l vei alege. Acest lucru este cu atât mai important, cu cât este imperios necesar ca fiecare element folosit să fie sterilizat. Pentru asta, poți oricând să întrebi și să te informezi, dat fiind faptul că acele vor fi utilizate direct pe corpul tău.

Cunoaște metalele din care pot fi realizate accesoriile pentru piercing

Așa cum este de așteptat, materialele utilizate la obținerea și confecționarea piercing-urilor joacă un rol esențial. Vorbim aici despre faptul că cele recomandate sunt obținute din aliaje speciale, de calitate și chiar prețioase. Astfel, în cazul în care optezi pentru un piercing ceva mai scump, te poți asigura de faptul că acesta nu va afecta organismul sau corpul tău în nici măcar un fel. 

Cu toate acestea, asigură-te că alegi salonul cu foarte mare grijă, întrucât acest piercing va intra în pielea ta și o va putea irita, în cazul în care nu este folosit în mod corespunzător. În cazul în care ești în căutarea unor modele de calitate și sigure, pe sonis.ro găsești mult mai multe tipuri de bijuterii, printre care și inele barbati, inele argint dama, lanțuri argint, pandantive, seturi bijuterii și multe altele.

Care este modelul de piercing pe care este indicat să îl alegi?

În ciuda faptului că gusturile sunt împărțite în materie de model, vei face o alegere foarte bună în momentul în care te vei orienta, foarte bine, asupra părții corpului în care vei alege să îți faci piercing-ul.

Spre exemplu, dacă optezi pentru un loc mai dificil de observat de către alte persoane, cum este buricul, te vei putea bucura de faptul că îți va fi ușor să îl acoperi. Astfel, vei putea oferi o atenție deosebită perioadei de vindecare.

În mod analog, modelele atipice și care ies ușor în evidență sunt și cele folosite pentru piercing-urile vizibile. Tocmai din acest motiv, este posibil ca și situațiile în care piercing-ul se va infecta să fie ceva mai frecvente.

Care este procesul folosit pentru realizarea unui piercing?

Înainte de a te programa pentru primul tău piercing, este indicat să cunoști, în realitate, care este procesul care va fi urmat pentru rezultatul dorit. De altfel, obținerea unui piercing nu este la fel de ușor ca și mersul la cumpărături, însă poate fi extrem de facil, mai ales atunci când optezi pentru un expert în domeniu. Cu toate acestea, asigură-te că procesul de sterilizare este realizat în mod corespunzător, iar materialele folosite sunt cele potrivite.

Pentru început, pielea este dezinfectată și se utilizează un anestezic local pentru a amorți zona. Ulterior, expertul va marca zona și o va înțepa cu un ac, chiar de mai multe ori. Tocmai de aceea, este posibil să își facă apariția o ușoară sângerare. În mod analog, în cazul în care totul este realizat în mod corespunzător, sângerarea se va opri în cel mai scurt timp. La final, expertul va furniza toate detaliile și informațiile necesare cu privire la perioada de vindecare a rănii.

Care sunt riscurile pe care este indicat să le iei în considerare?

Pentru cei mai mulți dintre noi, piercing-ul este un accesoriu extrem de comun și popular. Cu toate acestea, cei care trec prin acest proces pentru prima oară, au nevoie de toate informațiile necesare pentru a face alegerea potrivită pentru ei.

În materie de riscuri, este indicat să iei în considerare faptul că și cele realizate în mod profesional pot conduce la apariția unor complicații diverse. În această categorie se înscriu diverse umflături locale, precum și posibile inflamații. În cazul unui piercing în sprânceană sau în nas, este posibil să fie atins nervul trigemen. La rândul lui, acest lucru poate conduce la apariția unor complicații diverse, care pot fi remediate pe termen lung.

De asemenea, cei care optează pentru piercing-uri în zona genitală se pot expune unor răni deschise și chiar la transmiterea unor boli precum hepatita și HIV-ul.

Bucură-te de cel mai frumos piercing realizat în mod corespunzător, cunoscând în prealabil toate detaliile pe care este indicat să le știi!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*