Celuloza – izolația perfectă pentru casa ta

Ai știut că natura îți poate oferi cea mai rentabilă, versatilă și verde izolație termică?

Ai fi crezut vreodată că celuloza reciclată (din hârtie) reprezintă materialul care necesită cea mai mică cantitate de energie pentru a fabricare, folosește cel mai mare procent de produse reciclate și este cel mai puțin toxic?

În plus, aceasta are valori R de apreciat (reprezentând coeficientul termic – un indicator important în alegerea modelului potrivit de izolație. Această valoare exprimă capacitatea de izolare a unui material. Cu cât este R-value mai mare, cu atât mai bine poate materialul să izoleze frigul din pod/tavan ori mansardă), rezistă la mișcarea aerului, absoarbe sunetul și este extrem de rezistentă la foc, dăunători și umezeală. Nicio izolație nu este perfectă pentru fiecare situație particulară, dar prima noastră alegere ar trebui să fie celuloza.

Chiar dacă lemnul a fost folosit într-o manieră sau alta în izolații, celuloza nu a devenit populară până în anii 1990, când suflantele de mare putere, plasele de izolație, tratamentele cu borat au creat un produs de izolare ce a devenit rentabil și versatil, prin trei metode comune de instalare: pulverizare, suflare sau placare.

Costul de instalare a celulozei suflate – cel mai frecvent mod de a izola un pod necirculat – începe de la 58 lei/m2. Aceasta presupune că lucrați cu un pod accesibil în mod rezonabil și un strat de izolație de o mică grosime. Așteptați-vă să plătiți câteva zeci de lei în plus pentru eliminarea izolației vechi, reparații, lucrări de etanșare a aerului ori un material mai gros (de peste 10 cm).

La Izolațiinaturale.ro știi exact cât vei avea de plătit!

Preț: 7,5 RON / Kg de Celuloză (TVA inclus) Consumul pe m² este dat de densitatea de pompare (între 35 kg/m³ și 60 kg/m³) și de grosimea stratului de izolat solicitată de tine.   Manopera de montaj (pomparea) se calculează în funcție de dimensiunea lucrării, condițiile de lucru și de acces, distanța de deplasare până la lucrare. Dacă tavanele, podurile sau mansardele trebuie pregătite pentru pompare, acest lucru se face contra cost (de exemplu eliminarea izolației vechi).

TOP BENEFICII CELULOZĂ

  • Ai cea mai bună izolație în pod/ la mansardă, din celuloză. Aduce mult mai multe avantaje față de vata minerală de sticlă/bazaltică.
  • Respinge rozătoarele și multe insecte dăunătoare, inclusiv termitele;
  • Te ferește și de mucegai. 
  • Elimini emisiile periculoase de substanțe volatile, precum în cazul altor materiale, ce ar dăuna altfel familiei tale și mediului înconjurător.
  • Pui deoparte cu până la 35% pe timpul iernii, la consumul de energie și încălzire
  • Izolezi fonic locuința.
  • Reduci riscul de incendii – o arată nenumărate teste și comparații video.
  • Ai montaj rapid, fără producerea de deșeuri ori mizerie, grație procedurii automatizate și atent controlate.

Cere acum o ofertă pentru izolația de celuloză pentru pod, acoperiș ori mansardă aici!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*