De ce sunt renumite produsele de patiserie franțuzești în lume?

Tarta Chez Odette

Produsele de patiserie franțuzești sunt renumite pentru o varietate de motive. În primul rând, au o istorie bogată care datează de sute de ani. În al doilea rând, francezii sunt cunoscuți pentru abilitățile lor culinare, așa că oamenii din întreaga lume îi asociază cu o mâncare excelentă. În al treilea rând, bucătăria franceză a fost exportată în alte țări și este acum un fenomen internațional.

Istoria produselor de patiserie franțuzești datează de sute de ani. Prima mențiune despre ele provine dintr-o carte de bucate din secolul al XV-lea. Cartea conține rețete pentru mai multe tipuri de aluaturi de patiserie, precum și instrucțiuni pentru prepararea diferitelor tipuri de deserturi și alte dulciuri din aceste aluaturi.

Produsele de patiserie franțuzești au devenit populare în toată Europa

Franța și-a exportat bucătăria și în alte țări, precum Italia și Spania, unde a devenit foarte populară în rândul aristocraților care doreau să își arate bogăția servind aceste mâncăruri sofisticate la petreceri sau la mese cu prietenii sau membrii familiei care veneau în vizită din străinătate.

Produsele de patiserie franțuzească sunt făcute cu o varietate de ingrediente diferite, dar cea mai importantă este ciocolata. Ciocolata îi conferă patiseriei aroma și textura sa distinctivă, precum și o face mai atrăgătoare din punct de vedere vizual.

Francezii sunt, de asemenea, cunoscuți pentru pâinea lor, care este, de asemenea, delicioasă. Aceștia folosesc diferite tipuri de făină pentru a obține o varietate de texturi și arome.

De la croissantele din Paris până la pain au chocolat cu crustă de migdale, care a devenit un element de bază în meniurile cafenelelor din întreaga lume, există multe motive pentru care aceste deserturi sunt atât de iubite.

Tartele dulci cu fructe sunt un desert clasic francez și sunt modul perfect de a încheia o masă

Cel mai comun tip este tarta cu mere, care prezintă mere tăiate în felii subțiri într-o crustă de patiserie îndulcită, acoperită cu o glazură de zahăr pudră. Dar în Franța vă puteți bucura și de tarte cu cireșe, piersici, caise sau prune (și multe altele).

Tarta cu fructe este un produs de patiserie care se face cu o umplutură dulce și poate fi acoperită cu o varietate de topping-uri. De obicei, se coace în cuptor, dar poate fi gătită și deasupra aragazului sau chiar în cuptorul cu microunde.

Baza unei tarte frantuzesti constă, de obicei, în patiserie pufoasă, care adaugă textură și aromă desertului. Cojile de patiserie sunt, de asemenea, utilizate în mod obișnuit ca o alternativă la foitaj, în special atunci când se prepară tarte mai mici. Unii brutari aleg să folosească aluat de plăcintă în loc de aluat fărâmicios, deoarece este mai ușor de întins și de modelat decât aceste alte opțiuni.

Umplutura pentru o tartă cu fructe poate varia în funcție de preferințele personale și de ingredientele disponibile la momentul respectiv; cu toate acestea, unele dintre umpluturile obișnuite includ cremă, cu lamăie, frișcă și gem (cum ar fi cel de zmeură). De asemenea, multor persoane le place să adauge nuci sau chipsuri de ciocolată în tartele lor!

Acoperișul pentru o tartă cu fructe depinde adesea de tipul de fructe care a fost folosit la prepararea ei; cu toate acestea, unele acoperiri comune includ zahăr pudră presărat deasupra înainte de coacere pentru a crea o prezentare atractivă atunci când serviți oaspeții acasă (sau chiar pentru dumneavoastră).

Se crede că primele tarte cu fructe au fost făcute cu mere, pere și cireșe, dar, de-a lungul timpului, alte fructe au fost adăugate la rețetă. Astăzi, există multe variante ale acestui desert clasic. Versiunea tradițională franceză este făcută cu cireșe și migdale, precum și cu aluat (aluat) de foitaj, în timp ce alte versiuni folosesc piersici sau afine în loc de cireșe.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*