De ce sa folosim proiectoare de lucru la utilajele agricole?

proeictoare de lucru utilaje agricole

Cine lucreaza cu tractoare si utilaje agricole, stie cat de important este ca acestea sa aiba sisteme de iluminare eficiente. In orice primavara si toamna, cand este necesara o perioada de lucru mai lunga, deseori se ajunge la tura de noapte.

Noaptea insa vizibilitatea cu farurile normale nu este intotdeauna satisfacatoare si nu ofera vizibilitate suficienta pentru spatiul de lucru. In plus, de multe ori avem nevoie si de iluminarea in partea din spate a vehiculului, spatiu in care se lucreaza cel mai mult.

Cand un tractor este la arat, in fata trebuie sa aiba vizibilitate buna, sa vada pe unde trece iar in spate trebuie sa aiba lumina, sa verifice daca a facut treaba corect.

Proiectoare de lucru – pentru ce le utilizam?

Cum le spune si denumirea, proiectoarele de lucru au rolul sa asigure  iluminarea spatiului de lucru pe langa orice tip de vehicul. Este o lampa de lucru care are un rol foarte bine definit.

Aceasta poate fi montata pe orice tip de vehicul langa care este necesara iluminarea suplimentara. Sunt multe tipuri si in diverse forme aceste proiectoare, atat cu lumina halogen cat si cu lumina LED.

Montarea se poate face cu surub sau la anumite tipuri cu suport magnet. Avantajul lampilor de lucru cu suport magnet este ca sunt detasabile si nu fixe. Ele, dupa fiecare utilizare, se iau jos de pe vehicul si sunt puse inapoi cand este nevoie.

Chiar si cele montate cu surub au o oarecare flexibilitate, avand un suport mobil ele pot fi orientate in anumite unghiuri pentru o eficientizare mai buna.

Proiectoare de lucru pot fi achizitionate  din diverse magazine online de lampi si proiectoare pentru camioane, tractoare si utilaje agricole cum este si quickparts,ro.

Munca in agricultura necesita foarte multa atentie si seriozitate, muncile trebuie programate din timp si facute exact cand este momentul. Plantele nu pot fi sadite nici prea devreme si nici cu intarziere.

Din acest motiv, in agricultura, este important ca lucrarile sa fie la zi, bine programate si executate. Daca intamplator nu reusim sa facem munca in timpul zilei, de multe ori este necesara munca in timpul noptii.

Multi agricultori chiar prefera sa lucreze noaptea cand nimeni nu ii deranjeaza si nici caldura nu e asa de mare. Singura problema majora este vizibilitatea redusa in campul muncii ceea ce se poate rezolva cu cateva proiectoare de lucru profesionale.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*