Cum să-ți pregătești mașina pentru zăpadă și gheață?

cauciucuri de iarna

Unele situații sunt imprevizibile, mai ales în miezul iernii. Un morman de zăpadă după colț, un petic de gheață sau o furtună de ninsoare cu viscol și am intrat cu mașina în ceea ce pare o situație fără ieșire, mai ales dacă nu suntem echipați cu anvelope de iarnă. Nimeni nu își dorește să treacă prin astfel de situații, dar dacă se întâmplă, cel mai bine este să fiți pregătiți.

Asta poate însemna ca, înainte de venirea iernii și de scăderea drastică a temperaturilor, să faceți o listă și să o verificați de mai multe ori pentru a vă asigura că mașina este echipată cu tot necesarul și că șoferul are la îndemână tot ceea ce îi trebuie pentru a ieși în siguranță dintr-un morman de zăpadă. Specialiștii recomandă ca fiecare mașină să fie echipată cu un kit de urgență pentru iarnă, mai ales dacă vă propuneți să plecați la drum lung.

Kitul de urgență pentru iarnă ar trebui să includă un lichid antigel și spălător de parbriz, o laternă și baterii suplimentare, o manivelă, pături, lumânări, chibrituri, markere de pericol sau triunghiuri de avertizare, o lopată, căciuli și mănuși suplimentare, batoane de ciocolată, o pungă sau o găleată cu nisip, o sticlă de apă și, desigur, telefonul mobil pentru a vă putea apela familia, serviciul de asistență rutieră sau serviciul de tractare auto.

Date fiind condițiile meteorogice imprevizibile din România, este obligatoriu ca mașinile să fie echipate cu un set potrivit de anvelope pentru zăpadă. Dacă plecați la drum lung, este bine să aveți un set suplimentar de anvelope, chiar și un set de cauciucuri iarnă sh fiind eficient. Anvelopele de zăpadă sunt atât de importante deoarece oferă un nivel mai mare de tracțiune pentru iernile dure din România. Pentru un plus de siguranță, vă puteți echipa mașina și cu lanțuri de zăpadă.

Chiar dacă șofați extrem de prevăzător și mașina este dotată cu anvelope de iarnă, în continuare există pericolul de a intra într-un morman de zăpadă. Ajunși într-o astfel de situație, cel mai recomandat este să apelați serviciile de asistență rutieră. Dacă rămâneți blocat, coborâți din vehicul pentru a evalua situația. Înainte de încerca cu disperare să urniți mașina, încercați să puneți nisip sub roți. Deoarece majoritatea mașinilor au tracțiunea pe față, puneți nisip sub roțile frontale. Utilizați lopata din kitul de urgență pentru a încerca să ieșiți din situația în care vă aflați. Totuși, dacă suferiți de afecțiuni cardiovasculare sau începeți să prezentați transpirație excesivă, dificultăți de respirație sau durere în orice parte a corpului, dați lopata la o parte și apelați serviciile de remorcare auto.

Iarna, cel mai indicat este să vă ajustați metoda de a conduce la condițiile rutiere și meteorologice și la ceilalți șoferi. Nu vă aventurați să plecați la drumuri lungi fără să aveți kitul de urgență enumerat în rândurile de mai sus și un set suplimentar de cauciucuri, mai convenabil la preț fiind un set de cauciucuri iarnă second hand. Faceți o oprire la o vulcanizare non stop pentru a verifica presiunea din pneuri și pentru a pune la punct ultimele detalii.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*