Ce beneficii ofera alaptarea bebelusului

bebelus-alaptat-doarme

Fiecare mama decide cum va dori sa-si alapteze bebelusul, dar multe organizatii sunt de parere ca alaptarea ar trebui sa fie foarte importanta in primele 6 luni de viata ale bebelusului. Alaptarea ii va oferi bebelusului ocazia de a se bucura de o multime de beneficii extrem de importante. Laptele matern nu este asadar doar o sursa de nutrienti pentru copil, ci si un medicament extrem de important. El a fost creat special de natura pentru a veni in intampinarea tuturor nevoilor bebelusului. Laptele matern are asadar si o multime de beneficii economice.

Problemele in ceea ce priveste nutritia unui nou nascut pornesc din burta mamei, subnutritia materna sau chiar supraponderalitatea mamei poate duce la diverse probleme pentru bebelus. In primii ani de viata dezvoltarea cerebrala este cea mai accelerata, de aceea, in cazul in care bebelusul nu primeste nutrientii necesari, atunci e posibil ca acesta sa aiba probleme de sanatate in ceea ce priveste o dezvoltare normala a creierului. Dezvoltarea normala tine si de jucariile alese, dar ulterior si de ordonarea acestora si strangerea lor de catre copil. In acest sens recomandam cutii pentru depozitare jucarii, care transforma adunatul jucariilor intr-un joc.

Pentru orice bebelus alaptarea are o multime de beneficii, ea scazand semnificativ mortalitatea infantila. De asemenea, alaptarea are si un rol in protejarea impotriva infectiilor respiratorii, precum si a celor ale urechii medii. Alaptarea mai protejeaza si impotriva diareei, ea reducand in acelasi timp cazurile de enterocolita. Chiar si incidenta leucemiei va fi diminuata daca bebelusul va fi alaptat.

Bebelusul alaptat nu va avea de-a face cu obezitatea, supraponderalitatea sau cu diabetul. Bebelusul va fi expus si la o varietate mare de gusturi si arome din dieta mamei, lucru ce va insemna ca acesta va fi pregatit pentru o alimentatie diversa atunci cand va creste. Se vor imbunatati performantele scoalre, scorurile obtinute, dar si inteligenta generala a copilului. Hemoragiile post-natale vor fi prevenite daca mamele vor incepe sa alapteze copilul. De asemenea, se va scadea riscul de a face cancer ovarian si de san, precum si riscul de a avea de-a face cu diabetul de tip 2. Chiar si riscul cardiovascular si de hipertensiune va fi diminuat in cazul in care mama va incepe sa alapteze copilul.

Din punct de vedere economic, alaptarea va insemna si ca veniturile familiale vor creste, iar costurile medicale destinate celui mic vor scadea semnificativ. Alapatarea este un lucru foarte important care vine in intampinarea nevoilor bebelusului, de aceea orice mamica trebuie sa tina cont de aceasta. Alaptarea este necesara pentru copii pentru ca acestia sa se dezvolte armonios si sa stea departe de probleme.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*