Alegerea unui PC ieftin

calcutalor-second-hand

Se intampla uneori sa nu avem chiar un buget atat de mare pentru un calculator, de aceea ajungem sa ne orientam catre un PC ieftin. Inainte de a ne apuca sa achizitionam un calculator, va trebui sa va ganditi exact care este bugetul vostru, astfel incat achizitia sa se incadreze in acesta. Ganditi-va asadar bine si daca puteti largi bugetul. Alegand o placa video potrivita, va trebui sa va ganditi foarte bine si la banii pe care ii veti da pe RAM. Va interseaza sa aveti un wire management cat mai bun, dar si sa existe putin aer intre componente. Un alt lucru care va intereseaza este ca unitatea sa aiba mai multe porturi SATA, dar si mai multe sloturi pentru placutele RAM.

Ideea ar fi sa nu va orientati totusi catre un sistem prea ieftin pentru ca veti ajunge in 4,5 ani sa faceti un upgrade major. Cu toate acestea, daca alegeti un astfel de sistem, verificati componentele si luati decizia cu privire la piesele pe care le alegeti cat mai bine. In acest fel, in caz ca veti face acest upgrade in cativa ani, veti putea pastra anumite piese.

Daca de exemplu doriti sa va realizati un PC mai ieftin special pentru jocuri, atunci trebuie sa stiti ca tot greul este dus de placa video in jocuri. Procesorul in acest caz cade pe plan secund. Nu este necesar sa alegeti asadar un procesor I7 si cu o placa video de 300 de lei. Daca veti face acest lucru, pur si simplu veti arunca niste bani aiurea. Ganditi-va si la racirea spre care va veti orienta. In acest caz, puteti alege o racire clasica sau o racire cu apa. Nu sunt diferente atat de mari intre cele doua tipuri de raciri. Cu toate ca acestea, daca va doriti totusi sa platiti mai mult pentru calculator, atunci racirea cu apa este optiunea mai scumpa. In cazul unui calculator mai ieftin, racirea clasica este suficienta.

In cazul in care ai nevoie de un pc performant, pentru munca la birou, design, procesare video sau multe taskuri multiple, dar totusi vrei o solutie accesibila, trebuie sa stii ca exista numeroase oferte excelente la calculatoare refurbished cu licenta windows.

Continunad, nu trebuie sa investiti o avere in memoria RAM, iar 8 GB de RAM vor fi suficienti pentru ce veti avea voi nevoie. Pentru a avea performante sporite, memoria ar trebui sa fie totusi una dual channel. In ceea ce priveste stocarea, SSD-urile sunt o solutie foarte buna, acestea fiind cu mult mai bune decat hardurile normale. Raportul GB/pret este unul mult mai mare fata de un hard normal, de aceea aceasta solutie este una perfecta pentru un pc mai ieftin.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*