Cum sa-ți decorezi locuința pentru a intra în atmosfera feerică a Crăciunului

decoratiuni pentru casa de Craciun

Omului îi trebuie puține lucruri pentru a fi fericit, iar acasa este locul unde iti intalnesti inima după peregrinări lungi și obositoare. Iar dacă ai cu cine sa o împarți, acasă nu este doar un spațiu fizic, ci un sentiment veritabil.

Crăciunul are o mare însemnătate la nivel național și nu numai, iar luna decembrie este considerată de mulți cea mai frumoasă din an (asta dacă dai la o parte frigul de afară). Pentru a păstra timp îndelungat spiritul Crăciunului este bine să începi din timp decorarea căsutei tale.

Iată câteva idei de care să ții cont în decorarea casei de Crăciun

  • Sufrageria trebuie să fie locul central în care joaca de Crăciun să se desfășoare

Știm deja că încăperea cea mai utilizată dintr-o casă este sufrageria. Aici citești, urmărești filme și seriale, iei masa și primești musafirii. Folosește-te de perne decorative pe care să le arunci pe canapea și pune pături pufoase pe unul dintre fotoliile din încăpere. În acest mod, atmosfera îmbietoare este subliniată, iar dacă adaugi pe mobilă lumânări de diferite dimensiuni vei putea recrea o atmosferă suavă, romantică și delicată. Umple vazele din living cu ramuri de diferite grosimi pe care le poți găsi în pădure. Le poți da cu spray auriu sau alb, imitând ramurile copacilor în plină iarnă. Adaugă pe ici, pe colo flori de bumbac artificial potrivite pentru sezonul rece. De altfel, opțiunile pentru decorațiuni sunt atât de variate, încât mulțumesc pe oricine. Cu siguranță vei găsi în magazinele de mobilă și decorațiuni cum este Homelux.ro, elemente de decor indiferent de stilul pe care dorești să-l abordezi.

  • Decorațiunile pentru masă nu trebuie să lipsească

Ce poate fi mai frumos în prima zi de Crăciun decât să organizezi o masă bogată, cu preparate delicioase pentru familie și prietenii apropiați? Apoi, cu mic și cu mare să vă strângeți în jurul bradului și să descoperiți împreună cadourile lăsate de moșul. Ce sentiment minunat!

Pentru a-i impresiona pe cei dragi decorează masa cu o crenguță lungă de brad, lângă care să adaugi pahare de cristal cu picior lung. În interiorul lor pune globulețe și așează lumânările pe fundul paharelor întoarse invers. Fii creativ și folosește veselă în diferite nuanțe, dar care să se asorteze cu restul decorului.

  • Decorează și restul camerelor din casă

Multe persoane pun accentul strict pe sufragerie, dar uită de dormitor, baie sau bucătărie. De aceea, pentru a aduce o schimbare în dormitor achiziționează o lenjerie de pat roșie sau în stil american. În baie poți decora cu prosoape roșii sau verzi, iar pe chiuvetă poți așeza un decor mic din ramuri de brad și globulețe. Bucătăria va fi locul în care gospodinele își vor semna rețetele delicioase, așa că o coroniță din brad natural, atent instalată pe mobilă sau o fructieră cu mere și nuci pot fi incluse în planul de decorare al casei iarna aceasta.

De altfel, poți apela la serviciile unui designer care să-ți ofere cele mai bune recomandări pentru împodobirea casei de sărbători.

În concluzie, lasă imaginația să curgă liberă și bucură-te alături de familie de un Crăciun de poveste.

Sursă foto: Shutterstock.com

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*