Cum poti avea o casa moderna in stil minimalist

Reprezentativ stilului minimalist sunt ordinea si simplitatea. In decorul acestui design trebuie sa apara doar obiectele folositoare si necesare, nimic in plus care ar putea incarca vizual incaperea. Desi unii il considera un stil rece si deprimant, pentru unii este atmosfera cea mai apropiata sentimentului numit ,,acasa”. Un spatiu minimalist nu iese in evidenta prin metode elaborate sau materiale specifice, el este cu forme simple, in linii drepte, curate, cu un decor luminos si aerisit. Daca considerati ca minimalismul este cea mai potrivita optiune pentru personalitatea si stilul pe care il aveti, luati in calcul cateva sfaturi care va pot ajuta sa aveti casa la care visati.

     Caracteristicile principale ale stilului minimalist sunt:

  • Liniile drepte, curate si bine definite
  • Formele geometrice bine definite
  • Mobilierul jos
  • Un numar redus de obiecte decorative
  • Contrast intre nuante

     Fiind un stil elegant, dar mai rece, simetria nu este necesare in conturarea acestui decor. El este potrivit si indicat atat in spatiile mai mari, dar in special in spatiile mai mici. Stilul minimalist se poate folosi fara probleme in amenajarea unei garsoniere sau al unui apartament. Acesta creeaza iluzia de spatiu si aerisire, evitand obiectele inutile.

Piesele de mobilier

       Cand vine vorba de alegerea pieselor de mobilier sau a finisajelor, se aleg materiale precum: lemnul, piatra, sticla, inoxul si pielea. In general, finisajele sunt mai fine pentru a avea un impact mai puternic cu restul pieselor de mobilier.

   Pentru camera de sufragerie se recomanda o mobila living moderna simpla si functionala. Combinatia de alb, negru si gri, reflecta stilul minimalist. Intr-un living cu pereti in nuante puternice sau pale, se poate adauga o masa dining alba. Eleganta si cu detalii negre, o masa dining intr-o nuanta deschisa ofera lumina incaperii si transmite un sentiment de ordine si curatenie.

      Pentru a avea o incapere potrivita stilului minimalist trebuie sa alegeti un mobilier care va ofera un spatiu aerisit, functional si care exclude orice ingramadire de obiecte. Elementul cel mai important si care atrage cel mai mult atentia intr-un living este canapeaua sau modelul de coltar extensibil. Este esential sa alegeti un producator cu cel mai bun raport calitate – pret. Un coltar extensibil reprezinta intr-un living economisire de spatiu, suficient spatiu pentru invitati si un loc de dormit pentru cei care raman peste noapte. Puteti alege dupa preferinte si un coltar extensibil intr-o culoare tare, care ofera vizual un impact puternic asupra decorului.

Culoarea si modelul finisajelor

     In general, peretii au o nuanta deschisa, simpla, de alb sau nuante de bej. Daca doriti un decor original este indicat sa optati pentru un tapet diferit fata de restul camerei sau un perete intr-o nuanta inchisa, pentru accent.

     Pardoseala in stilul minimalist este formata in general din parchet. Pentru zonele unde e nevoie de gresie ( bucatarie,  baie sau hol) se alege modelul care imita cel mai bine parchetul.

     Toate trasaturile stilului minimalist se bazeaza pe o tematica simpla si eleganta. El pune accentul pe ceea ce este necesar, evitand categoric inutilul.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*