Securizarea dormitorului pentru copil

buy4baby

Una dintre cele mai importante indatoriri ale unui parinte este de a-si proteja copilul. Acest lucru include foarte multe aspecte, de la luarea masurilor adecvate de siguranta impotriva incendiilor, pana la securizarea casei cu articolele necesare.

Cand cel mic face tranzitia de la un patut pentru bebelusi la un pat pentru copii mai mari, intervine problema sigurantei in timpul somnului. De asemenea, atunci cand doarme singur in camera lui, deja trebuie sa iei mai multe masuri de siguranta. Pentru a preveni caderile din pat, poti instala o aparatoare laterala pentru pat cum este cea prezentata pe https://www.buy4baby.ro/aparatoare-laterala-pat. Pentru securizarea intregului dormitor, tine cont de sfaturile de mai jos:

Fixarea mobilierului

Desi mobilierul din camera copilului pare destul de stabil, in cazul unui cutremur acesta poate cadea. De asemenea, curiozitatea celui mic il poate impinge sa se catere pe dulap, iar greutatea sa adaugata in fata mobilierului poate duce la rasturnarea acestuia. Fixeaza mobilierul si obiectele grele cu chingi de protectie pentru a evita pericolele provocate de joaca copiilor sau cutremure.

Protectii pentru priza

Instaleaza protectii pe toate prizele prezente in camera copilului. Avand in vedere ca cel mic va petrece mai mult timp nesupravegheat, este foarte important sa acoperi prizele cu protectii care nu pot fi cu usurinta desprinse de catre copii.

De asemenea, daca exista mai multe cabluri in camera copilului de la lampa, CD player, umidificator, etc., iti recomandam sa ascunzi firele folosind protectii pentru cabluri. Acest lucru poate limita curiozitatea copiilor si ajuta la evitarea accidentelor provocate de impiedicare.

Sigurante pentru usi si sertare

Desi camera celui mic trebuie sa fie amenajata astfel incat mobilierul si elementele din jur sa ii permita accesul in siguranta la tot ceea ce are nevoie, exista anumite sertare pe care nu ar trebui sa le deschida. Pentru a limita accesul copilului la obiecte interzise si pentru a-l feri de prinderea mainilor in sertare si usi, instaleaza sigurante flexibile cu incuietoare dubla.

Protectie pentru scari

Daca dormitorul copilului tau se afla la etaj, ar trebui sa instalezi porti de siguranta pentru scari. Odata ce se poate da jos singur din pat, copilul poate iesi pe usa si se poate indrepta cu usurinta spre scari. Acest lucru poate fi periculos daca nu se pricepe inca la coborarea scarilor iar pentru a evita accidentele extrem de grave, ar trebui sa instalezi o poarta de siguranta special conceputa pentru a limita accesul copiilor. De asemenea, daca vrei sa te asiguri ca cel mic nu-si va parasi dormitorul, poti instala porti de siguranta si la usa camerei. Vestea buna este ca nu trebuie sa faci modificari in decor pentru a instala aceste porti, deoarece se fixeaza extrem de simplu si rapid, intre pereti sau tocurile usii.

Monitorizare

Daca nu esti inca pregatit sa il lasi pe cel mic nesupravegheat, ar trebui sa investesti intr-un sistem de monitorizare de calitate. Astfel, ii oferi copilului tau libertate si intimitate, in timp ce il urmaresti din alta incapere pentru a te asigura ca totul este in regula si ca nu isi pune viata in pericol.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*