Ce este un fotocopiator?

Un fotocopiator este denumit si copiator, masina pentru copiat sau xerox si una dintre denumirile sale vine de la compania Xerox din America, aceasta fiind inventatoarea dispozitivului. Acest aparat realizeaza copii pentru documente si pentru alte imagini vizuale, pe hartie normala, intr-un mod ieftin si rapid.

Cele mai multe astfel de dispozitive folosesc tehnologii numite xerografie, acesta fiind un proces uscat care foloseste caldura pentru imprimare. Copiatoarele pot sa foloseasca si alte tipuri de tehnologii cum sunt jetul de cerneala, insa standardele cele mai inalte sunt reprezentate totusi de xerografie.

Indiferent ca este vorba de xerox Brasov sau orice alt oras, fiecare astfel de unitate are un fotocopiator care printeaza la cea mai buna calitate documentele. Fotocopierea xerografica pentru birou a fost introdusa in 1959 de catre compania Xerox si a inlocuita destul de repede celelalte tehnici de copiere. Folosirea acestor aparate in activitatile de birou este unul din factorii care impiedica dezvoltarea birourilor fara hartie si prevestesc revolutia digitala timpurie.

Xerox Brasov – cum functioneaza un fotocopiator

Incarcarea – un tambur cilindric se incarca electrostatic cu un cablu de presiune inalta, denumit cablu de tipul corona, sau de catre rolele pentru developare si incarcare. Tamburul are un invelis facut din materiale fotoconductive. Un fotoconductor este de fapt un semiconductor care va deveni conductiv in momentul in care lumina intra in contact cu el.

Expunerea – o lampa foarte puternica ilumineaza suprafata documentului original si zonele albe ale sale reflecta lumina existenta pe suprafata tamburului fotoconductiv. Zonele care sunt expuse la lumina din tambur sunt conductive si sunt descarcate in pamant. Aceste zone care nu sunt expuse la lumina din tambur – care corespund cu portiunile negre din documentul original – vor fi incarcate negativ. Rezultatul acesta este o imagine care ramane pe suprafata tamburului.

Developarea – pigmentul sub forma de tus sau pulbere este incarcat electric pozitiv. Cand se aplica pe tambur pentru a developa imagina, el se va lipi de zonele negative la fel cum hartia se lipeste de balonul incarcat electric.

Un astfel de dispozitiv este necesar oricarui xerox care se respecta si aduce numeroase beneficii in fiecare afacere.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*