Ce este acidul hialuronic si cum ne ajuta?

acid-hialuronic-1024x535

Acidul hialuronic a fost descoperit inca din anul 1934 si reprezinta o molecula compusa in mare parte din zaharuri, care se gaseste in mod normal in tesutul conjuctiv al organismului si in piele. Acest acid reuseste sa mentina tesuturile hidratate. Un singur gram de acid hialuronic sustine aproximativ 6 litri de apa. Pielea contine intr-o proportie de 50% acid hialuronic, cele mai mari concentratii de acid hialuronic se gasesc in articulatii, dar si la nivelul ochilor.

In jurul varstei de 26 de ani productia naturala de acid hialuronic din tesuturi incepe sa scada, acesta fiind motivul pentru care este nevoie uneori de un aport suplimentar din acest acid, beneficiile sale fiind multiple. Acidul hialuronic este o componenta de care organismul are nevoie, pentru ca el are un rol major in ceea ce priveste hidratarea pielii.Datorita capacitatii sale mari de a retine apa in organism, ajuta mult la hidratarea corespunzatoare pentru piele. In acelasi timp, acest acid reuseste sa creasca rezistenta, dar si elasticitatea pielii, stimuland asadar productia de colagen. Colagenul este o proteina care mentine pielea elastica, dar si ferma, prevenind in acest fel  aparitia ridurilor.

Cicatrizarea leziunilor este un alt lucru pe care acest acid hialuronic il face, deoarce el contribuie la procesul de regenerare a pielii, in situatia in care apar leziuni la nivel cutanat. Deasemenea accelereaza si procesul de cicatrizare, dar si de regenerare, reusind sa calmeze inflamatia. Un alt avantaj al acidului hialuronic este ca reuseste sa lubrifieze cartilajele, dar si articulatiile si actioneaza sub forma unei bariere protectoare in jurul celulelor si previne in acest fel degradarea articulatiilor, dar si a cartilajelor. Descopera acid hialuronic pret. Acest acid mai este cunoscut si datorita faptului ca poate preveni aparitia osteoartritei.

Acidul hialuronic este indicat pentru ca reuseste sa trateze osteoporoza datorita capacitatii sale de a lubrifia, dar si a proteja cartilajele. El poate fi administrat cu usurinta pe cale orala sau poate fi injectat pacientilor care au de-a face cu osteoporoza. Mai mult decat atat trateaza si problemele la nivelul ochilor, administrandu-se cu scopul de a inlocui fluidele naturale, astfel incat ochiul sa ramana hidratat, dar si umed. Acidul hialuronic este folosit si pentru a trata sindromul ochiului uscat. El reuseste sa vindece ranile de la nivelul pielii si este folosit de multe ori in tratarea arsurilor, precum si a leziunilor. Este recomandata aplicarea acestuia in cazul arsurilor de nivelul II si III, atunci cand leziunile sunt extrem de extinse sau grave.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*