Care sunt avantajele bicicletelor pliabile?

Care sunt avantajele bicicletelor pliabile?

Fiecare dintre noi foloseste anumite solutii pentru a se deplasa mai repede din punctul A in punctul B sau pur si simplu pentru recreere. Pe langa distanta pe care trebuie sa o parcurgem, trebuie sa ne asiguram ca beneficiem si de confort pe acest traseu, dar si ca ne punem corpul in miscare.

Bicicletele pliabile sunt un concept nou ce te ajuta sa te mentii sanatos si sa te deplasezi relativ repede in punctul in care iti doresti sa ajungi. In plus, dupa cum le spune si numele, acestea sunt foarte simplu de folosit, dar mai ales, foarte usor de depozitat si transportat.

Celor ce le place sa mearga cu bicicleta si locuiesc la bloc, stiu cat de stresant este sa scoata bicicleta, sa o care pe scari si probabil nu doar pe a lor, ci si pe a copiilor sai si nu in ultimul rand, frustrarea de a incerca sa introduca bicicleta in masina.

Exista o solutie pentru toate aceste probleme, iar aceasta este bicicleta pliabila. Da, exact cum ai citit, pliabila. Este un concept relativ nou, dar care este apreciat de toti iubitorii de biciclism din lume. Aceste biciclete sunt pliabile si nu ocupa mult loc, unele pot fi depozitate chiar intr-un rucsac.

Avantajele unei biciclete pliabile

Acest tip de bicicleta este foarte usor de transportat, fiind si principalul motiv pentru care au fost create.

Datorita sistemului sau de pliere, ea ofera un anumit confort in materie de transportare si depozitare a sa, fiind mai usoara si ocupand mai putin spatiu decat bicicletele normale.

Iti va fi mult mai usor sa o introduci in lift, in masina, sa o depozitezi pe balcon sau in garaj, deoarece nu ocupa mult spatiu.

Nu mai trebuie sa iti faci griji nici unde o sa o lasi pana cand iesi de la locul de munca, caci aceasta incape cu usurinta in biroul tau.

Bicicletele pliabile sunt si foarte greu de furat. Chiar daca dimensiunile reduse ale sale o sa te faca sa te gandesti exact la contrariu, ele sunt cu adevarat greu de furat. Da, este mai usor pentru un hot sa plece cu ea in brate, insa o poti lua cu tine oriunde, nu mai trebuie sa o legi afara pana tu iti faci treaba.

Majoritatea modelelor de pe piata pot sa incapa in birou, in masina, oriunde le-ai lua cu tine. Chiar daca mergi la restaurant, le poti lua cu tine inauntru, neincurcand pe nimeni.

Poti salva bani, parcurgand distante mari cu bicicleta ta pliabila si sustenabila. Economisesti bani, nu mai trebuie sa iti faci griji ca pierzi autobuzul sau metroul, nu mai folosesti atata benzina etc.

In plus, faci mai multa miscare, te mentii sanatos si te bucuri de placerea de a merge pe doua roti.

Dezavantajele bicicletelor pliabile

Ca si fiecare lucru, bicicletele pliabile au si ele avantaje si dezavantaje.

Preturile sunt destul de ridicate, iar costurile de achizitie asupra unui anumit produs sau serviciu vor fi mereu un factor decisiv de alegere.

Chiar daca e posibil sa platesti un pret aproape dublu fata de o bicicleta normala, ele sunt totusi cu mult mai ieftine fata de bicicletele electrice.

Pretul este totusi si el justificat, atat din punctul de vedere al avantajelor, cat si din cauza ca sunt mai complexe din punct de vedere mecanic. Numele in sine denota acest fapt “Pliabile”. Plierea ei intr-o forma compacta si sigura, atat in mers cat si in repaus, aduce cu ea mai multe piese si articulatii care cresc complexitatea sa.

Rotile mai mici pe care le are vor aduce cu ele o viteza mai mica. Majoritatea modelelor au roti de 16, 18 si 20 de inch, fiind foarte mici pentru a permite pedalatul pe distante mai lungi cu viteze mai mari. Daca iti doresti totusi sa prinzi viteza cu ea, va trebui sa depui mai mult efort. Insa, sunt si biciclete pliabile ce vin cu roti mai mari, adica de 26 sau 27,5 inch.

Tot din cauza rotilor de mici dimensiuni, stabilitatea sa este mai mica. Cine deja stie sa mearga pe doua roti nu trebuie sa-si faca probleme in timpul mersului. Insa, daca esti incepator iti recomand sa incepi cu o bicicleta de marimi normale.

Bicicletele pliabile te ajuta sa uiti de problemele legate de transportul si depozitarea lor, fiind create special pentru a iti diminua acest stres.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*