Vrei să organizezi o excursie pentru copii? Iată o serie de sfaturi practice și atracții turistice pe care le poți vizita!

O excursie este cel mai special și eficient mod prin care creezi amintiri memorabile cu o clasă de copii. Prin ele le oferi itinerarii deosebite, le hrănești curiozitatea și îi ajuți să se apropie mai bine. O excursie nu este doar un bun prilej de distracție și odihnă, ci și o modalitate de a transforma lecțiile interactive în adevărate aventuri, așadar poți începe acum să planifici acea excursie memorabilă! 

Iată pașii prin care poți organiza o excursie specială!

  • Pregătirea bugetului: consultă părinții printr-un chestionar pentru a face cea mai bună alegere

Trebuie să le comunici părinților toate intențiile și variantele le care te-ai gândit pentru a stabili durata excursiei și bugetul potrivit pentru fiecare. Este extrem de importantă cunoașterea bugetului părinților pentru a face cea mai bună alegere. Deși un părinte nu ar spune în cadrul unei ședințe că o anumită sumă este prea mare, încearcă să creezi un chestionar care le permite să-și păstreze anonimatul.

  • Găsirea celui mai eficient mijloc de transport

Alegerea celui mai potrivit mijloc de transport reduce stresul unei călătorii și vă alocă mai mult timp pentru distracție. Microbuzul nu este o opțiune excelentă doar pentru cei mici, ci și pentru tine. Cum majoritatea obiectivelor turistice sunt situate la o distanță destul de mare de gară, mersul cu trenul impune o serie de dificultăți logistice pe care nu le poți întâmpina cu un microbuz.

Cu un microbuz închiriat ajungeți la destinație într-un timp optim, aveți mai mult timp la dispoziție pentru a vă bucura de obiectivele turistice, iar atmosfera poate fi mult mai animată, spre deosebire de un tren în care împărțiți un vagon cu alți oameni. Dacă vrei să faci cea mai practică și economică alegere, poți închiria un microbuz de la Tabitatour cu ajutorul căruia vei economisi timp și bani, iar cei mici se vor putea distra și pe parcursul călătoriei!

  • Destinațiile îndrăgite de copii

Dacă timpul este limitat, este indicat să optezi pentru o zonă strategică în care poți găsi cel puțin două obiective turistice aparte. În cazul în care excursia este de cel puțin două zile, vei avea timp să creezi un întreg itinerariu pentru cei mici și să bifezi o întreagă serie de atracții turistice.  

Brașov

Dacă vrei ca drumurile să ducă spre Brașov, ei bine, aici găsești o sumedenie de atracții apreciate universal. Dino Parc, Castelul Bran, Cetatea Rupea și fermecătorul sat Viscri sunt doar patru obiective care pot transforma o excursie într-un succes și fiind învecinate, le poți vizita pe toate dacă întocmești un plan bine pus la punct. 

Dino Parc sau muzeul dinozaurilor îmbină distracția cu mișcarea, îi încântă atât pe cei mici cât și pe cei mai mari cu un vulcan interactiv, un cinema, expoziții, workshop-uri, locuri de joacă și o serie de trasee destinate și celor mai mari. 

Pentru excursiile care se pot transforma în lecții interactive pline de curiozități, Castelul Bran nu are nevoie de o introducere complexă, el este adaptat tuturor vârstelor, iar Cetatea Rupea este unul dintre cele mai vechi vestigii arheologice din România și oferă o panoramă aparte. 

Sibiu

Dacă vrei să te îndrepți spre Sibiu, ai nenumărate opțiuni prin care îi poți încânta pe cei mici, această zonă oferă o gamă abundentă de obiective pentru toate vârstele. Pe lângă Muzeul Astra, Muzeul Brukenthal, Muzeul de Istorie și celelalte atracții emblematice din oraș, Valea Zânelor sau Castelul de Lut reprezintă o destinație specială desprinsă din povești care aduce magia atât în viața celor mici, cât și în viețile celor mari. 

Cluj

Dacă vrei să organizezi o excursie în vecinătățile Clujului sau în oraș, ai o gamă foarte atractivă de obiective care pot anima o clasă, însă dintre toate atracțiile turistice, Salina Turda ocupă topul preferințelor. Descrisă drept cea mai spectaculoasă salină artificială, acest loc își încântă vizitatorii cu o experiență vizuală aparte, o varietate experiențe care animă orice copil și nu în ultimul rând, multiple beneficii pentru sănătate. Aici vă puteți plimba cu barca pe lacul Terezia, puteți explora galeria Franz Josef, minele și parcul de distracție care poate completa orice traseu memorabil. 

Indiferent de timpul alocat, poți organiza o excursie de succes de o singură zi integrând obiective turistice pe gustul celor mici. În cele din urmă, nu destinația este definitorie, ci timpul de calitate și amintirile speciale pe care le creați împreună. 

Sursa foto: Unsplash.com

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*