Vrei să îți faci o seră în grădina din spatele casei? Iată la ce trebuie să fii atent!

teava galvanizata

Îți dorești să mănânci fructe și legume cultivate și crescute natural, fără substanțe toxice? Atunci construiește-ți o seră în grădina din spatele casei, unde să îți plantezi soiurile preferate și să le vezi dezvoltându-se chiar sub ochii tăi. În plus, o asemenea activitate este relaxantă și plăcută pentru mulți oameni, așa că cel mai probabil va deveni noul tău hobby.

Totuși, grădinăritul nu este atât de simplu precum pare, iar construirea unei sere necesită destul de mult efort. Pentru a te bucura de un sistem durabil, trebuie să ceri ajutorul unui specialist, iar pentru materiale de calitate, cum este țeava galvanizată sau diversele componente pentru instalațiile de încălzire, de care sigur vei avea nevoie, apelează cu încredere la un distribuitor precum Nicometaltub.ro, astfel încât să te asiguri că fundația va trece testul timpului. De asemenea, trebuie să cunoști și anumite aspecte, de care depinde succesul serei.

Iată de ce trebuie să ții cont atunci când instalezi o seră:

Nivelul de umiditate

Prea multă umezeală este dăunătoare, deoarece determină apariția mucegaiului și a altor boli care pot afecta iremediabil plantele. Nici cealaltă extremă nu este bună, deoarece lipsa apei va face culturile să se usuce. Dacă ai plantat soiuri cu nevoi diferite, ia în considerare construirea a două sere, cu niveluri diferite de umiditate.

Ventilație

Fără o ventilare corespunzătoare, temperaturile vor crește prea mult în interiorul serei, iar plantele vor pieri. Prin urmare, ai nevoie să instalezi un sistem care să permită aerisirea automată, acesta putând fi alimentat cu energie electrică sau solară.

Umbra

Plantele au nevoie de protecție în fața razelor de soare, chiar și iarna. Prin urmare, ai nevoie de un sistem care să asigure umbra corespunzătoare, acesta putând fi manual, caz în care vei așeza tu un material special pe acoperișul serei, sau electronic, caz în care poți umbri legumele cu ajutorul tehnologiei.

Temperatura

Serele au nevoie și de un sistem de încălzire, deoarece pe timpul nopții și, mai ales, în anotimpurile reci, temperaturile scăzute pun în pericol plantele. Sistemul trebuie să fie special conceput pentru această activitate, nu unul obișnuit care se folosește pentru încălzirea casei.

Solul

Ai face o mare greșeală dacă ai folosi în seră pământul obișnuit de grădină, deoarece acesta se va usca la suprafață, iar la bază va rămâne umed, ceea ce va afecta negativ rădăcinile plantelor. În plus, ghivecele vor fi mult prea grele și dificil de ridicat. Soluția este să utilizezi un substrat superior, special pentru culturi crescute în seră, cum sunt mușchiul de turbă și fibrele de nucă de cocos. Bineînțeles, înainte de a face o alegere, trebuie să verifici care sunt nevoile exacte ale soiurilor pe care intenționezi să le plantezi.

Îngrășământul

Unele dintre cele mai populare fructe și legume care se găsesc în magazine și piețe agroalimentare au un conținut foarte mare de pesticide. Datorită serei, vei reuși să consumi produse bio, eliminând astfel riscul de a-ți fi afectată sănătatea. Condiția este să folosești un îngrășământ natural, fără substanțe toxice, potrivit pentru fiecare soi de plantă pe care îl cultivi.

În concluzie, dacă vrei să mănânci sănătos, cultivă-ți singur legumele și fructele în propria seră din spatele casei, dar acordă atenție aspectelor prezentate pentru a avea cele mai bune rezultate.

Sursă foto: Pexels.com.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*