Se va continua etapa de dezinsecție în Timișoara!

Foto: Flickr

Pe tot parcursul săptămânii viitoare se vor desfășura lucrările de dezinsecție în Timișoara. Acestea vor avea loc în perioada 10 – 16 mai, între orele 21:00 – 05:00, și se vor face tratamente de dezinsecție terestră împotriva țânțarilor adulți și de larvicidare pe domeniul public al municipiului. Tratamentele de dezinsecție aeriană se vor desfășura în aceeași perioadă, între orele 06:00 – 10:00 și 17:00 – 21:00.

Se vor folosi substanțe furnizate de o firmă din Ploiești, Coral Impex SRL, avizate de Ministerul Sănătății:

  • Cymina Plus, având substanţă activă Cipermetrin, pentru combaterea ţânţarilor adulţi, pentru activitatea  de dezinsecție aeriană și pentru activitatea de dezisecție terestră;

Vectobac WG, având substanţă activă Bacillus thrugiensis subsp. israelensis, pentru combaterea larvelor, pentru activitatea de larvicidare.

Crescătorii de albine sunt rugaţi ca în perioada menţionată să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine în afara ariei de stropire; în caz contrar Primăria Municipiului Timișoara și SC Coral Impex sunt absolvite de orice responsabilitate. Menționăm că subsțantele utilizate sunt avizate de Ministerul Sănătății”, au transmis reprezentanții municipalității.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*