Ce este si la ce se foloseste faianta rectificata

Gresia si faianta sunt materiale de acoperire utilizate inca la scara larga, pentru diferite proiecte de amenajare interioara. In ultimii ani insa, bazat pe modelul de aplicare al pietrei naurale, specialistii in amenajari interioare si producatorii de materiale de constructii au ajuns la concluzia ca faianta este un produs care, o data imbunatatit, poate aduce mari beneficii utilizatorilor, iar astfel a luat nastere faianta rectificata. Ce este aceasta si cum o putem integra in casele noastre? Discutam despre aceste lucruri in materialul urmator.

Ce este faianta rectificata?

Cu siguranta am intele cu totii faptul ca aplicarea fara rosturi a materialelor de orice tip este mai buna decat golurile pe care trebuie sa le umplem ulterior cu diferite materiale liant. In mare parte, acelasi lucru se rasfrange si asupra faiantei rectificate, deoarece specialistii au incercat sa aduca produsul la o forma cat mai potrivita pentru o exploatare eficientă.

Astfel, faianta rectificata este de fapt tot faianta, la nivel de compozitie, insa forma ei este distincta fata de ceea ce stiam pana acum. Daca pana nu demult faianta, ca si gresia, avea o forma usor rotunjita la capete, in prezent faianta rectificata prezinta colturile si muchiile drepte.

Cum se realizeaza faianta rectificata?

Procesul de realizare al faiantei rectificate este similar cu cel cunoscut deja, cu specificatia ca prin ardere si prelucrare forma unei placi uzuale de fainta se schimba. Astfel, conturile usor rotunjite pe care le stiam pana acum sunt taiate sub un anumit unghi, mai ascutite, tocmai pentru a reduce marimea golurilor dintre placi. Acest lucru va duce la o calibrare mai eficienta a placilor si la un montaj mai eficient.

Care sunt avantajele faiantei rectificate?

Colturile si muchiile drepte ajuta foarte mult la ideea de potrivire a placilor la nivel si dimensiune. In acest fel se reduce destul de mult marimea rosturilor dintre placi si implicit si zonele sensibile care pot duce in timp la deteriorari. Suprafetele pot fi astfel finisate mai sigur si mai usor, iar imaginea finala este cu mult mai surprinzatoare decat ceea ce stiam pana acum. 

Rosturile insa trebuie sa existe, iar ele sunt luate in calcul deoarece placile de faianta rectificata nu sunt blocuri taiate drept, ci cu o usoara inclinatie care sa asigure marimea necesara a rostului. Rosturile trebuie sa existe pentru a permite miscarea in caz de aparitie a unor puncte de presiune, ca urmare a miscarilor seismice sau ca urmare a diferentelor de temperatura. 

Unde putem folosi faianta rectificata?

Ca si in cazul faiantei normale, si faianta rectificata poate fi folosita pentru proiecte de acoperire. Astfel, poti acoperi suprafete verticale in bucatarii sau bai, deoarece forma faiantei rectificate va permite acest lucru fara probleme, insa o vei putea folosi de asemenea si pentru acoperirea suprafetelor in plan orizontal.

Faianta rectificata are un pret usor mai mare decat faianta uzuala, in mare parte datorat si modalitatii de prelucrare care necesita pasi suplimentari. Totusi, faianta rectificata este un material care ofera caracteristici insemnate de rezistenta si durabilitate, asa ca poti privi aceasta cheltuiala ca pe o investitite intr-un material nou si calitativ. 

Faianta rectificata iti ofera posibilitatea de a amenaja cu bun gust, deoarece tonurile de culoare sunt, ca si in cazul faiantei uzuale, destul de ofertante. Poti integra faianta rectificata chiar si in modele speciale de amenajare, cum ar fi spre exemplu in bucatarii, alaturi de plinte in culori diferite sau alaturi de acoperiri mozaicate, pentru adevarate jocuri de culoare.

Daca ai decis sa optezi pentru faianta rectificata pentru a-ti decora casa si pentru a-i oferi acesteia un sistem potrivit de acoperire, atunci ia in calcul o discutie cu un specialist in amenajari interioare sau cu un arhitect, pentru a integra cat mai bine acest material la nivelul locuintei tale.  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*