Trenulețul Thomas este vedeta lunii martie la JimJam!

Un personaj cu peste 75 de ani de istorie, îndrăgit de multiple generații de copii, este eroul principal în prima lună de primăvară a lui 2022, pe JimJam.

Episoadele din al nouălea sezon al serialului  „Thomas și prietenii săi” sunt difuzate în fiecare zi de JimJam, de la orele 06:55 și 12:00. Dar navigatul pe căile ferate nu se încheie aici, pentru că cei mici au parte luna aceasta și de extra conținut educativ, scurtmetraje a câte un minut despre cum funcționează trenulețele.

Locomotiva albastră Thomas este unul dintre cele mai cunoscute și îndrăgite personaje de animație. Serialul „Thomas și prietenii săi” este un monument de longevitate și creativitate și are până acum 24 de sezoane, cu primul apărut în 1984. În total are 584 de episoade, plus 14 lungmetraje și 6 episoade speciale cu durată dublă.

Serialul este povestea locomotivei Thomas, care locuiește pe insula fictivă Sodor, unde zburdă pe căile ferate alături de prietenii lui, tot locomotive ca și el: Gordon, James și Percy. Unul dintre obstacolele de care Thomas dă frecvent este că își dorește să ajute prea mult și face treburi care le sunt destinate locomotivelor mai mari și cu mai multă experiență. Însă întotdeauna învață câte ceva din pățaniile lui!

A pornit ca o figurină de lemn

Dincolo de serialul „Thomas și prietenii lui”, locomotiva Thomas are o istorie și mai îndelungată. Prima sa apariție a avut loc în 1946, cu seria de cărți „Thomas the Tank Engine/ Locomotiva Thomas”, scrise de Wilbert Awdry și de fiul său, Christopher.

Atunci când Awdry l-a creat pe Thomas, locomotiva era doar o figurină de lemn, iar Wilbert a conceput poveștile din jurul personajului pentru a-l distra pe Christopher în copilărie. Soția lui Awdry a fost cea care l-a îndemnat să publice poveștile sub formă de carte.

În 1979, scenaristul și producătorul britanic Britt Allcroft a dat de cărți și s-a decis că sunt perfecte pentru o adaptare pe micile ecrane. Programul de televiziune britanic s-a bucurat de o popularitate fulminantă în lumea întreagă, a luat premii internaționale și s-a dovedit a fi un succes comercial și pentru producătorii de jucării.

Serialele în care este protagonist sunt tipul de animație stop motion, în care se folosesc figurine cu expresii diferite, fotografiate cadru cu cadru, care sugerează mișcarea și expresivitatea.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*