Travestitii. Cui atribuim acest termen si ce inseamna in realitate sa fii travestit?

E un subiect tabu, asta e clar. A vorbi despre travestiti, despre gay sau lesbiene, despre alte diferente de gen din societatea moderna e foarte complicat cel putin la noi in tara. Lumea are pareri impartite. Unii ii sustin, ii respecta, altii ii urasc, nu ii suporta. Cu toate astea, indiferent ce fel de orientare sexuala au, sunt oameni si atat. Travestitii sunt o categorie aparte totusi. Aici nu intervin operatiile, nu exista modificari anatomice, e doar o chestiune de infatisare, de aparitie, de imbracaminte, de alegere a unui anumit stil.

Da, se poate ajunge la epilari definitive, la machiaj, la anumite peruci, haine pentru femei, insa cam atat. Trebuie sa intelegem ca atunci cand discutam despre travestiti avem in primul rand un barbat care „simte” si crede ca e femeie, sau poate ca se simte mai bine fiind femeie. E o chestiune complicata, se poate discuta enorm. Cel care ne poate lamuri foarte bine care e treaba cu acesti travestiti e doar DEX-ul.

Conform lui travestiul e interpretarea unui rol masculin de catre o femeie sau invers, un rol feminin de catre un barbat. De aici decurce si o idee simpla: daca esti travestit nu esti homosexual. Cuvantul in sine vine din limba latina si insemna pentru a ascunde, prin schimbarea unui costum. Travestiti vedem mai mareu in teatru, scena e un loc bun in care travestiul poate sa faca spectacol.

Alt lucru pe care va trebui sa il intelegem tine de diferentele de gen. Travestitii nu au nimic in comun cu trans-sexualii, ei nu vor sa fie femei. Dar nu sunt nici homosexuali, cum am stabilit. De asemenea nu avem de ce sa privim ciudat un travestit. Daca, de exemplu, noua ne place sa ne imbracam cu un costum mov pentru ca adoram movul, unui travestit ii place sa se vada femeie sau barbat, dupa caz, sa stie ca are o aparitie contrara genului sau biologic, ca e vazut ca femei sau ca barbat, ca e perceput asa. E un drept pana la urma.

Pana la urma o societate nu are cum sa functioneze corect fara toleranta si fara intelegere. Deci e bine sa intelegem travestitii si sa ii lasam sa se manifeste cum doresc, mai ales ca nu produc niciun rau societii…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *