Top 4 cei mai bine plătiți fotbaliști din Ligue 1

Ca de obicei, giganții din Ligue 1 au fost extrem de activi în special Manchester United, Manchester City și Chelsea.

Ligue 1 este un campionat extrem de spectaculos însă, în egală măsură are o serie de jucători extrem de buni dar și foarte bine plătiți. Ligue 1 este, de departe, campionatul cu cele mai mari salarii din întreaga lume. Echipele de top sunt, evident, fruntașe în clasament și PSD se remarcă în mod deosebit asta deoarece numai puțin de jumătate din cei mai bine plătiți fotbaliști sunt din Franța.

Salariile din industria fotbalului au fost mereu subiect de controverse și de interes. Banii vehiculați în cadrul acestor întreceri interne sunt la valori enorme spre deosebire de alte industrii.

Pasionații fotbalului francez pot paria pe favoriți la case de pariuri Franta, case care au sedii și la noi în țară.

Neymar

Neymar, jucător de origine braziliană, legimitat la PSG ocupă primul loc în topul celor mai bine plătiți fotbaliști din marile ligi europene. Salariul său pe săptămână este de 1,08 milioane de euro sau un total de 56,36 milioane de euro pe an.

Mbappe

Kylian Mbappe ocupă locul 1 în clasament, cu un salariu de 1,74 milioane de euro într-o singură săptămână sau aproximativ 90 de milioane de euro pe an.

Messi

Messi, legitimat anul trecut la PSG, are un salariu de „doar” 1,22 milioane de euro pe săptămână sau 63,64 de euro pe an.

Sergio Ramos

Un alt jucător de la PSG, recent transferat de la Real Madrid, Ramos cu un salariu de 0,5 milioane de euro pe săptămână, echilvanetul a 27,27 milioane de euro pe an. Salariile oferite de echipa PSG sunt de-a dreptul năucitoare, dacă ar fi să le comparăm cu cele pe care le au celelalte echipe din campionatul francez.

Drept urmare, în Ligue 1 PSG domină în mod clar atunci când vine vorba despre salariile oferite. Însă, acest lucru nu mai surprinde pe nimeni se pare. De departe, cel mai bine plătit jucător este Mbappe, tânăra speranță care încasează lunar o sumă uriașă, aproape de 100 milioane de euro.

Diferența dintre jucătorii din partea superioară a clasamentului și restul jucătorilor din Ligue 1 este una semnificativă, majoritatea jucătorilor cluburilor din Ligue 1 încasează sub 35 000 de euro pe lună.

Cu alte cuvinte, PSG este de departe cea mai bogată echipă franceză, diferența dintre gruparea pariziană și restul formațiilor din Ligue 1 se reflectă în sumele plătite pe salariile fotbaliștilor. Conform informațiilor oferite de L’Equipe, salariile jucătorilor de la PSG reprezintă 37% din totalul sumelor încasate de către fotbaliștii din celelalte echipe din prima ligi din Hexagon.

PSG nu are absolut nicio rivală atunci când vine vorba de posibilități financiare. Cei din Quatar au investit sume imense în ultimii 10 ani în echipă. Conform publicației L’Equipe, fondul salarial anual al jucătorilor de la PSG este între 400 și 600 de milioane de €. Restul echipelor din Franța achită laolaltă 1,73 miliarde de € fotbaliștilor, ceea ce înseamnă că PSG plătește numaipuțin de 37% din total.

Fondul salarial al celor de la PSG a crescut uimitor în ultimii ani. În sezonul 2018/2019, masa salarială a lui PSG s-a ridicat la suma de 370 de milioane de €, cifră care a crescut în 2019/2020 la 414 de € și apoi a ajuns la suma de 503 de milioane de euro.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*