mobila de bucatarie suspendata

TOP 3 motive pentru a NU amenaja o bucătărie open space într-un apartament vechi

Bucătăriile open space sunt unul dintre cele mai de actualitate trenduri în apartamentele nou construite, însă dacă locuiești într-un bloc mai vechi, este foarte posibil să ai varianta clasică.

Pentru că fiecare familie are particularitățile și preferințele ei, înainte de te apuca să faci astfel de modificări este bine să te documentezi puțin despre ce înseamnă o bucătărie open space și de ce aceasta s-ar putea să nu se potrivească atunci când stai într-un apartament de construcție mai veche.

Cele mai importante 3 motive de a nu transforma o bucătărie clasică într-una open space

1.   Nevoia de tot felul de autorizații de demolare a pereților

Dacă ai căutat ce presupune amenajarea unei bucătării open space într-un apartament vechi, cu siguranță te-ai lovit de faptul că ai nevoie de anumite aprobări și autorizații pentru a sparge cel puțin un perete pentru a obține spațiul dorit. Fie că este vorba despre cel din balcon sau dinspre hol, este posibil ca acesta să facă parte din structura de rezistență a clădirii, astfel încât să nu ai voie să îi aduci modificări. Ca o comparație, dacă optezi pentru un apartament într-o clădire încă total, poți opta pentru împărțirea diferită a camerelor, atât timp cât nu este vorba de pereții de rezistență.

Ceea ce poți face, în schimb, este să alegi corpuri care să dea impresia unui loc spațios, în locul unora care ar încărca vizual, iar mobila de bucătărie suspendată poate fi o alegere foarte inspirată. Mai mult de atât, la homelux.ro poți găsi variante în culori deschise, care să creeze luminozitate și senzația de încăpere mai mare decât în realitate. De asemenea, poți opta pentru o fereastră mai mare în locul unei amenajări de amploare.

2.   Mirosul de mâncare care pătrunde în toată casa

Se poate să fi vorbit cu persoane care, fie au apartamente, fie și-au amenajat bucătării de tip open space în casă și care să se fi plâns de mirosul de mâncare care le invadează toată locuința.

Din nefericire, fără o hota puternică, acest lucru se poate întâmpla, iar dacă apartamentul pe care îl ai nu este unul generos ca mărime, acest lucru este cu atât mai pregnant.

Totuși, dacă îți dorești amenajarea unei bucătării open space, ai putea să iei în considerare niște pereți despărțitori, care să blocheze o parte cât mai mare a accesului către celelalte camere. Poți, de asemenea, să încerci să gătești cât mai aproape de o fereastră, astfel încât să eliberezi rapid mirosul specific rezultat.

3.    Costurile ridicate

Ca orice amenajare complexă, cea a bucătăriei poate fi destul de costisitoare.

Dacă schimbarea mobilierului poate presupune un preț mai mic, atunci când trebuie să ai în vedere și dărâmarea unor pereți, înlocuirea gresiei și a faianței, acolo unde este necesar,  întregul cost al lucrării crește considerabil. Astfel, te poți orienta către schimbări mai mici și mai de efect, care te vor ajuta să creezi mai mult loc în încăperea pe care o ai.

Amenajarea unei bucătării open space presupune o pregătire atentă și luarea în considerare a mai multor variante, acolo unde poate. Însă într-un apartament mai vechi, această opțiune poate deveni una costisitoare și mai puțin comodă în timp când poate vei dori să faci alte schimbări.

Din fericire, există și alte alternative care să te ajute să dai un aer nou și modern bucătăriei tale clasice cu ajutorul mobilierului suspendat cu care vei crea un spațiu mai mare și mai elegant.

Sursa foto: Pixabay.com/ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *