Tipuri de implant dentar

implant_dentar

Astazi, orice clinica dentara moderna ofera servicii de implant dentar. Exista concepte de baza, precum si tipurile de implanturi dentare. Un implant dentar are un design care este introdus in osul maxilarului in timpul interventiei chirurgicale si inlocuieste radacinile dintilor, precum si un suport pentru proteze, denumit bont. Un bont are un design supragingival care imita un ciot de dinte. Poate fi integrat in implant (structura nedisociabila) sau ca o structura separata.

Structura intermediara supragingivala

Structura intermediara subgingivala este necesara pentru a crea o forma frumoasa gingivala naturala. Osteointegrarea este o legatura structurala si functionala, direct intre tesutul osos viu si suprafata unui implant implantat in el. Implantarea poate fi:

  • Imediata, care se efectueaza imediat dupa extractia dintilor;
  • Intarziata care se efectueaza la 3 luni sau mai mult dupa extractia dentara;
  • Implantarea in doua etape care este posibila in acelasi timp cu instalarea implantului sau, de asemenea, dupa un anumit timp (tehnica in doua etape).

Alegerea unui implant sau a unei metode de operare depinde de starea generala a pacientului, de igiena orala, de volumul si calitatea osului maxilarului, de capacitatea financiara a pacientului.

Materiale pentru implanturi dentare

Un implant dentar poate fi realizat din diferite materiale, cum ar fi:

  • Metal. Majoritatea implanturilor dentare sunt fabricate din titan si aliajele sale. Particularitatea acestui material este ca organismul nu il recunoaste ca fiind ceva strain. In acest sens, se remarca o excelenta biocompatibilitate. De asemenea, este caracterizat prin rezistenta ridicata si absenta efectelor toxice.
  • Ceramic. Ceramica ocupa un loc special in stomatologie in ceea ce priveste estetica. Culoarea si luminozitatea permit imitarea dintilor naturali. Insa in ceea ce priveste implantarea, estetica nu este atat de importanta. In primul rand, trebuie sa existe biocompatibilitate. Interactiunea ceramicii cu tesutului osos nu este pe deplin inteleasa, si prin urmare, alegerea acestui tip de material se face individual in functie de compatibilitatea cu clientul.

Implant dentar – Forme

Implanturile dentare pot avea diferite forme, cum ar fi:

  • Cilindric. Datorita structurii poroase, se asigura o legatura puternica cu tesutul osos din jur. In prezent, implanturile dentare cilindrice sunt realizate pliabil, fiind concepute pentru metoda de implantare in doua etape.
  • Surub. Pentru a utiliza aceste implanturi, se ia in considerare structura falcii.
  • Placa corticala. Este un fel de membrana, cea mai durabila, care consta din 95% din saruri minerale.
  • Osul spongios este principalul strat de tesut osos, in care sunt localizate radacinile dintilor.
  • Stratul bazal este o continuare a osului spongios si este cel mai durabil si mai gros.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*