Timișoara continuă să fie în scenariul verde

Foto: Flickr

În data de 8 mai, Municipiul Timișoara a intrat în scenariul verde. Conform reprezentanților de la Direcția de Sănătate Publică Timiș, rata de infectare a fost într-o continuă scădere și astăzi, 10 mai, a ajuns la 1,24 cazuri la mia de locuitori.

Veşti bune, din nou, pentru timişoreni. Astăzi, 08.05.2021, municipiul Timişoara a ajuns în scenariul verde, având raportată o rată de infectare Covid-19 de 1,40/1000 de locuitori. Ieri încă era peste 1,5/1000 de locuitori. Scăderea raportată coincide cu expirarea perioadei de 14 zile, la care urmau să fie reevaluate măsurile pe Timişoara, iar cu această ocazie municipiul Timişoara iese de pe anexele cu restricţii suplimentare, fiind aplicabile restricţiile generale aplicabile din HG nr. 432/2021”, a fost anunțul făcut sâmbătă de prefectul judeţului Timiş, Zoltan Nemeth.

Ca urmare a acestui fapt, din data de 9 mai, va fi permisă activitatea cu publicul a restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, fără a depăşi 50% din capacitatea maximă a spaţiului. Vă reamintim că până vinerea trecută, Timișoara se afla în scenariul galben, iar activitatea cu publicul era permisă la o capacitate de 30%.

Desfășurarea activităților în cinematografe, teatre și/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50%, fiind vorba despre un spațiu închis. Evenimentele ce vor avea loc în spațiile deschise se pot organiza cu participarea a cel mult 300 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la o distanţă de minimum 2 metri unul faţă de celălalt, precum şi cu purtarea măştii de protecţie.

Aceste reguli sunt valabile și în localitățile limitrofe: Dumbrăviţa, Ghiroda, Remetea Mare şi Sânmihaiu Român.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*