Timișoara are din nou arhitect șef!

Foto: Facebook

Începând de astăzi, Timișoara are un nou arhitect șef! Postul a fost câștigat de un membru al Ordinului Arhitecților și al Registrului Urbaniștilor din România, Gabriel Almăjan. Această hotărâre a fost luată în urma dezbaterilor comisie de experți, formată din trei profesioniști: arhitect-șef al CJ Cluj, arhitect-șef al Reșiței și arhitect-șef al Timișoarei.

Este de precizat că majoritatea clădirilor din Municipiul Timișoara poartă semnătura lui Gabriel Almăjan. În portofoliul său au fost incluse construcții ale clădirilor de apartamente și birouri, hale industriale, dar și restaurări ale clădirilor istorice.

În finală concursului pentru postul de arhitect-șef au fost două candidaturi. Alegerea comisiei a fost extrem de grea, având în vedere că ambii candidați sunt experimentați și ar fi meritat să dețină acest post extrem de important pentru Timișoara, care, din păcate, în ultimii ani a fost ocupat doar interimar. Îl felicit pe noul nostru coleg și îi urez spor la muncă. Domnul Almăjan va avea niște obiective clare: să finalizeze noul PUG al Timișoarei, să restructureze și să digitalizeze Direcția de Urbanism, astfel încât cererile depuse de timișoreni să fie rezolvate rapid și predictibil, și să întărească capacitatea primăriei de a construi o viziune urbanistică proprie pentru dezvoltarea orașului”, a afirmat primarul Dominic Fritz.

Concursul pentru postul de arhitect-șef a fost lansat de municipalitate la sfârșitul lunii martie. În competiție s-au mai înscris 3 doritori. 

Profesionalizarea aparatului de specialitate se poate face doar cu concursuri deschise și competitive. Vrem să atragem în Primăria Timișoara cei mai buni oameni”, a mai afirmat Dominic Fritz.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*