Semintele de lucerna, extrem de valoroase atat pentru crescatorii de animale, cat si pentru agricultori! Iata motivele!

seminte lucerna
seminte lucerna

Lucerna este o planta cu totul deosebita, iubita atat de catre agricultori, cat si de crescatorii de animale. Cei dintai cultiva seminte lucerna fie primavara, fie toamna, constienti de rezistenta ridicata a plantei atat la seceta, cat si la frig. Rezista in sol chiar si timp de 4-5 ani, iar capacitatea de regenerare dupa cosire este foarte mare.

Crescatorii de animale apreciaza planta deoarece ofera furaje de inalta calitate, cu un continut ridicat de proteine si elemente nutritive, precum calciu, potasiu, fier, caroten si substante estrogene care influenteaza ciclul reproductiv al animalelor. Iata unele dintre cele mai valoroase sortimente existente pe piata!

Seminte de lucerna Gea

seminte lucerna
seminte lucerna

Lucerna Gea, disponibila in ambalaje de 25 de kilograme pe www.plantmaster.ro, face parte din soiurile de tip mediteranean, cu un bun raport intre frunza si tulpina. Produce furaje de inalta calitate, cu un continut mare de proteine.

Sistemul de radacini bine dezvoltate se remarca printr-o buna rezistenta la conditii meteo nefavorabile, precum seceta sau frigul, ceea ce ii asigura un start rapid al cresterii dupa perioada de iarna. Prin urmare, se adapteaza la diferite regiuni de cultivare si poate fi semanata cu rezultate bune in toata tara. In plus, perioada scurta de regenerare asigura un numar mare de cosiri anuale.

Soiul este indicat atat pentru cosit, cat si pentru deshidratare. Perioada optima de semanat este in intervalul februarie-aprilie sau la inceputul toamnei, in septembrie. Productivitatea este foarte mare.

Seminte de lucerna Pomposa

Acest soi prezinta, la randul sau, o serie de avantaje, cum ar fi rezistenta foarte buna pe timpul iernii, precum si la uzura. Specialistii spun ca aceasta planta se caracterizeaza prin radacini puternice, port erect si prin randamentul ridicat al culturii. Produce un furaj de cea mai buna calitate, cu continut ridicat si digestibilitate buna.

Odata ce plantezi seminte de lucerna Pomposa, plantele vor rezista in sol 4 ani sau chiar mai mult si vor permite 4 cosiri in fiecare an. Prin urmare, potentialul de productie este de 16-17 tone de materie uscata la hectar.

Printre caracteristicile principale trebuie amintite frunzele de forma ovala, lungi si late, precum si tulpina subtire si lunga in momentul infloririi. In a treia saptamana de la prima coasa, planta are deja o inaltime de aproape 50 de centimetri.

Pomposa este un sortiment adaptat pentru toate tipurile de teren, fiind recomandat inclusiv pe solurile lipsite de apa. Datorita regenerarii rapide dupa cosire, se preteaza cosirilor dese si ofera un continut ridicat de proteina.

Seminte de lucerna Emiliana

Disponibil in saci cu greutatea de 10 kilograme, soiul se cultiva primavara, in perioada martie-aprilie, sau la sfarsitul verii si inceputul toamnei, adica in lunile august-septembrie. Rata de semanat este cuprinsa intre 25 si 30 de kilograme la hectar. Adancimea de semanat este de 1 centimetru.

Samanta nu este tratata cu Nitragin, dar soiul are o buna rezistenta atat la boli, cat si la daunatori. Se tunde la inceputul stadiului de inflorire. Se remarca printr-o productie ridicata, cu un raport foarte bun intre frunza si tulpina.

In magazinul online PlantMaster.ro vei gasi o oferta bogata de seminte lucerna, precum si de diferite alte cereale, legume, plante tehnice, aromatice, gazon si pomi fructiferi.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*