Secretul pentru o casă trainică: sistemul pluvial pentru acoperiș

Atunci când te gândești să proiectezi o casă, îți dai seama că efectele vremii schimbătoare pot avea un impact mare asupra rezistenței clădirii: de la furtunile de vară și până la ninsorile de iarnă, acoperișul poate avea de suferit. O casă durabilă, care poate să reziste pentru mult timp în ciuda tuturor fenomenelor meteorologice, are nevoie de un sistem pluvial, special conceput pentru a proteja casa, dar și pentru a oferi un aspect estetic plăcut la exterior. Așadar, pentru a asigura funcționalitatea acoperișului pe termen lung, este necesar un sistem inteligent, format din jgheaburi și burlane, cu rolul de a proteja căminul.

Jgheaburi și burlane: soluția pentru drenajul pluvial

Deși în timpul sezonului rece, ploaia ne influențează starea de sănătate și de spirit, acest lucru nu înseamnă că trebuie să se reflecte şi asupra casei, deoarece nu trebuie să fie afectată de vremea din exterior. Chiar și în toiul iernii, un sistem de învelitoare însoțit de jgheaburi şi burlane de calitate superioară nu va conduce la infiltrații și nici nu va rugini, indiferent de cantitatea de precipitații.

În acest sens, te poți interesa pe Lindab.ro de un sistem unic de colectare și drenare a apei, format din jgheaburi și burlane dintr-o varietate largă de culori și de dimensiuni. Beneficiezi de un sistem complet, ușor de instalat și de întreținut, având un finisaj elegant și fiind compatibil cu orice tip de învelitoare. Este flexibil și rezistent, iar elementele sistemului se îmbină perfect, oferind protecție sporită acoperișului.

  • Protecție anticorozivă

Un astfel de sistem este realizat din cel mai potrivit material: oțelul, deoarece este versatil, rezistent și nu este predispus la fisurare și deformare precum un alt sistem care este realizat din plastic, de exemplu. Apoi se aplică un strat de zinc, care protejează oțelul împotriva coroziunii. De asemenea, se poate opta și pentru o tehnologie nouă în ceea ce privește rezistența împotriva factorilor corozivi, și anume o galvanizare formată din zinc, magneziu și aluminiu. Iar la final se aplică un strat de culoare ori se optează pentru o acoperire mată a suprafeței metalice, astfel încât aspectul exterior al casei să fie atrăgător și perfect integrat în aspectul urbanistic al zonei.

  • Protecție chiar și în timpul iernii

Un sistem de colectare și drenare a apei trebuie să facă față chiar și în timpul iernii. Fără doar și poate, o casă elegantă presupune realizarea unei case cu jgheaburi și burlane lipsite de zăpadă și gheață în timpul sezonului rece. În toate zonele țării, locuințele sunt predispuse la acest fenomen, așa că este indicată și folosirea unui sistem de degivrare pentru acoperiș, format din cabluri electrice care vor încălzi și topi gheața depusă. Sistemul este automatizat, așadar detectează imediat dacă s-a depus zăpadă și gheață care trebuie să fie topite. La sfârșit, sistemul se va închide automat, iar casa va arăta impecabil, potrivită pentru orice gospodar mândru de căminul său!

În concluzie, pentru o casă durabilă, este indicat să optezi pentru un sistem pluvial care preia și evacuează eficient apa. În plus, acest sistem va dovedi rezistență de-a lungul timpului nu numai dacă producătorul oferă garanție și încredere, ci și dacă apelezi la profesioniștii recomandați de producător pentru a efectua lucrarea în mod corect, bazându-te pe experiența lor vastă. Astfel, te vei bucura de un sistem care îşi păstrează calitățile pentru mai mult timp, asigurând locuinței durabilitate şi rezistență, adică o viață lungă!

Sursă foto: Unsplash.com

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*