S-a închis Grădina Zoologică din Timișoara!

Astăzi, 13 aprilie, în urma deciziei luate de primarul Timișoarei, Dominic Fritz, Grădina Zoo a fost închisă. În urma acestei hotărâri, s-au stabilit măsurile necesare pentru mutarea animalelor în condiții de siguranță în noi spații ale unor grădini zoo partenere. Cum nu toate animalele au putut fi transportate, acestea au rămas în același loc, cu precizarea că vor primi hrană și îngrijire.

59 de animale vor ajunge la Adăpostul de urși din Veresegyhaz – Ungaria, Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public și Fondului Locativ Craiova, Parcul Memorial Constantin Stere Ploiești, Grădina Zoologică Pitești, USAMVBT ” Regele Mihai I al României” – Disciplina de Biologie, Gunther Cristian, un partener care dăduse mai multe animale în custodie Grădinii Zoologice Timișoara. Pe lângă acestea, 3 oi, 3 gâște canadiene, 3 pisici sălbatice, 4 ratoni, un coati și un nandu au fost mutate în custodie la Administrația Parcului Memorial “Constantin Stere” din Ploiești-Grădina Zoologică Ploiești.

La Grădina Zoo din Timișoara erau 261 de exemplare din 46 de specii. Acțiunea de relocare a animalelor a fost făcută cu aprobarea Consiliului local.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *