Rolul unei perechi de ochelari de soare

ochelari de soare

Poate cel mai tentant aspect atunci cand ne gandim la ochelarii de soare este sa ne raportam strict la partea estetica si la modul in care acestia intregesc o tinuta. Este drept ca ei ca si accesoriu au rolul lor foarte bine cotat in domeniul modei. In primul rand ei trebuie sa sustina articolele vestimentare pe care le-ati ales si nu sa faca nota discordanta cu acestea; trebuie sa fie acelasi stil si sa creeze o armonie in aparitia dumnevoastra. Sunt la fel de importanti ca si accesoriu precum sunt bijuteriile pentru ca incadrati corespunzator au capacitatea de a schimba complet outfit-ul.

Pe langa estetica ochelarilor de soare, acestia au un important rol de protectie. Expunerea prelungita la soare sau la lumini artificiale puternice este la fel de daunatoare pentru ochi, precum este pentru piele. Daca in cazul pielii folosim creme de protectie, uleiuri sau ne ferim de razele UVA si UVB cu ajutorul palariilor, in ceea ce priveste ochii va trebui sa alegem o pereche de ochelari de soare care sa isi indeplineasca in totalitate functiile.

Pupila are propriul sau mecanism de protectie, insa nu este suficient. Aceasta se micsoreaza in momentul unei lumini puternice, iar lentilele ochelarilor si protectia de pe ei ajuta acest mecanism pentru a proteja mai bine globul ocular. In cazul ochelarilor de soare contrafacuti, de o calitate slaba, efectele negative ale razelor de soare pot fi cu atat mai daunatoare pentru ochi. Ochiul va avea senzatia ca este protejat de lumina, pupila se va mari, insa razele ultraviolete care nu sunt oprite de lentile, vor putea trece in continuare. De aceea la finalul unei zile, in care ati purtat totusi ochelari, va simtiti ochii extrem de obositi, resimtiti un disconfort accentuat in zona lor si va simtiti obosit.

Ochelarii de soare nu sunt destinati exclusiv sezonului estival

Tinand cont de faptul ca am mentionat beneficiile unei perechi de ochelari de soare calitative, momentele in care este recomandat pentru purtare nu se limiteaza doar la anotimpul de vara. Soarele poate fi un factor care incomodeaza si pe parcursul intregului an, in special, daca luam in calcul pe cei care au meseria de sofer. Condusul pe o perioada lunga poate fi solicitant si foarte obositor in special daca soarele este pe cer; razele pot fi cu atat mai deranjante cu cat se reflecta pe caroseria celorlalte autoturisme sau pe carosabil.

Nu doar soferii ar trebui sa faca o obsinuinta din protejarea ochilor pe intreg parcursul anului, ci fiecare persoana. Chiar daca ei ne fac sa ne gandim la caldura, vara sau plaja, o pereche de ochelari de soare este mai mult decat utila iarna. Zonele acoperite de zapada sunt alte modalitati prin care razele soarelui se reflecta si devin extrem de obositoare pentru ochi. Persoanele care sufera de sensibilitate la lumina trebuie sa fie cu atat mai mult atente la aceste aspecte. O situatie in care mergeti in concediu la munte, ati ajuns pe partie si soarele va creaza disconfort, dureri si neplaceri in zona ochilor si a capului va poate ruina vacanta. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*