RCA-ul, ITP-ul și rovinieta sunt la un click distanță

Fie că ai uitat când trebuie să îți faci ultima revizie la mașină, fie că ai închiriat un autovehicul și nu știi câtă încredere să ai în furnizor, poți verifica pe Internet date ce țin de mașina pe care o conduci, precum asigurarea RCA, rovinieta sau ITP-ul.

În cazul în care un autoturism nu are o rovinietă validă, amenda este de 250 până la 500 de lei. Iar în cazul în care o mașină nu are făcută asigurarea RCA, proprietarul ei riscă o amendă de la 1.000 la 2.000 de lei. De aceea, este foarte important să știi când îți expiră aceste documente sau să găsești o companie de încredere, de la care poți închiria mașini cu toate actele în regulă.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat un sistem online prin care poți verifica, în timp real, date despre rovinieta mașinii tale. Pentru a verifica valabilitatea rovinietei, este nevoie să intri aici și să introduci numărul mașinii și seria de sasiu.

De asemenea, tot în mediul online, poți verifica următoarele informații despre mașină:

În ceea ce privește rovinieta, CNAIR va lansa din decembrie un portal unde vor putea fi efectuate plăți prin cardul bancar. În alte cuvinte, vei putea plăti atât rovinieta, cât și taxa de trecere pe podul Fetești – Cernavodă, în mediul online. În acest moment, rovinieta mai poate fi plătită prin sms sau pe site-uri precum roviniete.ro.

Pentru asigurarea RCA, au fost introduse noi tarife, potrivit plafonului stabilit de Guvern, ce va fi activ timp de șase luni. Potrivit noilor reglementări, în ceea ce privește persoanele fizice, prima maximă RCA ar fi de 3.087 lei, pentru un șofer care are mai puțin de 25 de ani și conduce o mașină cu o capacitate cilindrică de peste 2.500 cmc. Cea mai mică primă RCA pentru persoanele fizice ar fi de 541 de lei, pentru șoferii cu vârste de peste 60 de ani, care conduc un autovehicul cu o capacitate de până la 1.400 cmc.

În cazul persoanelor juridice, pentru autovehicule cu masa maximă autorizată mai mică de 3,5 tone și maximum 9 locuri prima RCA variază între 885 lei și 1.285 lei, iar pentru autovehiculele destinate transportului de marfă între 943 lei și 7.534 lei pentru mașinile de peste 16 tone.

La AMS Rent a Car, nu trebuie să îți faci vreo grijă! Toate mașinile noastre sunt la zi cu revizuirile, sunt asigurate pe răspundere civilă și au rovinietele actualizate. Nu ne crezi? Închiriază și verifică-ne prin site-urile de mai sus.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*