Pijamalele pentru bebeluși si copii

Close up portrait of beautiful girl sleeping in pajama in bed with her teddy bear, lying on pillow with closed eyes, charming cute female kid having dark hair. Childhood and morning time concept.

Este un subiect dezbătut, studiat, controversat și dezvoltat de părinții care caută soluții permanente pentru ca prichindeii familiei să doarmă liniștiți și suficient, încă din primele zile de viață.

Așa cum algerea hainelor și a pantofilor este extrem de importantă pentru orice om, indiferent de vârstă și sex, implicând numeroase aspecte și criterii, iata că și alegerea pijamalalelor poate fi luată în calcul ca un element important de care depinde calitatea somnului.

Alături de încăpere, pat, saltea și așternuturi, pijamaua, sau ținuta de somn joacă cu siguranță un rol important pentru calitatea somnului, indiferent de vârstă.

Pijamale pentru un somn plăcut

De aceea părinții trebuie să țină cont în alegerea ei de mai multe aspecte pentru a se asigura că somnul copilului este liniștit și nu suferă din cauza pijamalei.

Ca pentru orice haină, pijamaua trebuie să aibă mărimea potrivită, sa nu fie nici strâmtă, nici prea largă, să fie adecvată sezonului sau temperaturii din camera în care se doarme și să aibă un model cât mai simplu, sigur și dintr-un material cât mai natural, moale și confortabil.

Bebelusii si copiii ar trebui să beneficieze de pijamale din bumbac 100% deoarece acesta nu produce iritații, asigură confort termic indiferent de sezon, permite pielii să respire și nu stimulează transpirația excesivă, așa cum se întâmplă în caul unor materiale sintetice.

Alegerea pijamalelor

În funcție de temperatura din casă pijamalele pot fi cu mânecă lungă, cu pantaloni lungi sau scurți, mai groase sau mai subțiri, iar alegerea lor se poate face și în funcție de părinți.

Recomandările noastre de pijamale pentru copii sunt aici: pijamale pentru copii, fetite sau baieti si bebelusi.

Se știe că se spune că un copil, un bebeluș în general, nu trebuie să fie mai gros îmbrăcat decât un adult. Dacă în casă părinții stau în tricouri cu mânecă scurtă și se simt confortabil, atunci copilul nu trebuie îmbrăcat mai gros.

Grosimea pijamalei

În sezonul rece, mulți părinți fac greșeala de a îmbrăca copiii în pijamale prea groase, eventual vătuite, chiar dacă în casă este cald.

O pijama prea groasă poate provoca transpirație și disconfort.

Evident că într-o cameră neîncălzită, pe timp de iarnă, nu este indicat să îl culci pe copil în pijama de vară, mai ales dacă se dezvelește în timpul somnului.

Copilul care va dormi dezvelit în frig nu se va căli, ci va răci.

Bebelusii pot dormi vara in body-uri și iarna în saci de dormit, iar copiii puțin mai mari vor avea pijamale speciale de vară și de iarna, acestea din urmă fiind de preferat cu maneci lungi și pantaloni lungi.

Preferințele părinților în materie de somn, atât în ceea ce privește temperatura din dormitor, cât și hainele pot fi similare.

Dimensiunea pijamalei

Pijamaua nu trebuie să fie strânsă pe corpul celui mic, dar nici să foarte largă. O măsura prea mică îl va strânge pe copil, iar o pijama prea mare ar putea să fie la fel de deranjantă.

Este posibil ca unele pijamale să intre la apă și să descoperi că după câteva spălări nu mai corespund, ca mărime sau materialul a avut de suferit și irită pielea.

Este indicat să verifici dacă nu cumva pijama este sursa de disconfort.

Modele preferate

Ca modele, ideale sunt pijamalele cât mai simple care se îmbracă pe cap, fără nasturi, capse sau funde  sau sisteme de prindere care incomodează și pot provoca accidente. Și pantalonii trebuie să fie la fel de simpli și practici, pe elastic.

În magazinul online Karababy vei găsi multe haine pentru bebelusi si copii mici ideale pentru orice sezon și preferințe.

Personajele preferate din desene animate pot face minuni în somnul unui copil.

Pentru copiii mai mari, alegerea hainutelor de noapte nu ar mai trebui sa fie o problem, cât timp se ține cont și de preferințele lor.

Per total, dacă vei respecta aceste sfaturi, cei mici vor avea șansa de a se simti bine, iar pijamaua potrivita să devină chiar un instrument miraculous care să îl îmbie pe copil la un somn perfect.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*