Pasajul de la Fabrica de Zahăr din Freidorf își schimbă înfățișarea

Foto: Flickr

Începe procesul de reabilitare a pasajului spre calea ferată aflat în apropierea Fabricii de Zahăr din cartierul Freidorf. Primăria Timișoarei a făcut primul pas și a semnat contractul pentru proiectarea obiectului, contract în valoare de 97.907,48 de lei.

Proiectarea se va desfășura pe o perioadă de 120 de zile, timp în care se vor construi doua benzi pe sens, trotuare și piste de biciclete. Pe lângă acestea, se va lucra și la rețelele de gaz, electricitate, apă și canalizare, urmând să fie amenajate și spații verzi.

Zona Polonă a fost ignorată mulți ani și trebuia demult ca Primăria Timișoara să își îndrepte atenția spre acest cartier. O facem noi acum, prin reabilitarea pasajului Slavici, un pasaj construit în 1982 și care asigură accesul atât spre zona industrială, cât și zona Polonă și localitățile limitrofe, cum ar fi Utvin, unde locuiesc numeroase persoane, care lucrează în Timișoara. În prezent, circulația pe pasaj este restricționată din cauza stadiului avansat de degradare a structurii. Nivelul de degradare este atât de ridicat, încât impune lucrări de reabilitare și înlocuire a unor elemente structurale”, afirmă Dominic Fritz.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*