Ești în căutarea apartamentului potrivit? Descoperă care sunt cele mai importante aspecte de luat în calcul

cutii postale bloc

Spre deosebire de orice altă achiziție, cumpărarea unui apartament este o investiție care nu se poate compara cu oricare alta. În timp ce majoritatea românilor ajung să achiziționeze un apartament în parteneriat cu o altă persoană, există și oameni care reușesc să facă acest lucru pe cont propriu. Ei bine, dacă deja ți-ai setat bugetul, ai ales cartierul, și știi care sunt cerințele tale în materie de dimensiuni ale apartamentului, există și alte recomandări pe care specialiștii le furnizează de fiecare dată când suntem în căutarea imobilului potrivit. Dacă și tu vrei să ai parte de o investiție de care să te bucuri pe termen lung, fără să ai regrete cu privire la achiziționarea acesteia, rămâi alături de noi și descoperă în rândurile următoare un ghid cuprinzător care îți va fi de mare folos!

  1. Prețul de listă vs. prețul zonei

Orice vânzător își dorește să facă profit, mai ales atunci când intenționează să pună în vânzare imobilul în care a locuit sau pe care l-a moștenit. Tocmai din acest motiv, stă în responsabilitatea viitorului cumpărător să analizeze cu atenție care este prețul zonei înainte de a face orice achiziție. Cel puțin în ultimul timp, prețurile apartamentelor au continuat să crească, ceea ce a condus la atingerea unor sume aproximativ imposibil de susținut. Prețul zonei poate fi descoperit fie direct de pe site-ul oficial al Băncii Naționale a României, fie de pe site-urile asociate de profil. Astfel, vei putea descoperi dacă prețul de listă este mai mare decât prețul cerut.

  • Existența locului de parcare

Locul de parcare poate fi o mare problemă pentru cei care sunt în căutarea unui apartament. Dacă, în trecut, locul de parcare era inclus în prețul apartamentului, astăzi din ce în ce mai multe imobile noi pun la dispoziție achiziționarea locului de parcare separat. Acest lucru se traduce printr-o sumă destul de mare care este asociată cu acesta. Tocmai din acest motiv, prețul total al apartamentului poate ajunge să coste cu până la 15000 € mai mult, în funcție de zonă și în funcție de localitate. Cu toate acestea, loc de parcare îți va fi de mare ajutor în special atunci când vei folosi mașina zi de zi, pentru a te deplasa la serviciu și înapoi.

  • Aspectul scării de bloc

Scara de bloc este spațiul comun al tuturor locatarilor. Luând acest factor în considerare, aspectul acesteia este un alt criteriu pe care este important să îl analizezi cu foarte mare atenție. Atunci când ești în bloc, nu uita să verifici existența unor cutii postale bloc. În lipsa acestora, întreaga ta corespondența se va putea pierde foarte ușor, inclusiv facturile și scrisorile de la persoanele dragi ție. Alocând doar câteva minute în plus pentru analiza cu foarte mare atenție la detalii scara de bloc, vei putea fi sigur de faptul că apartamentul pe care urmează să-l achiziționezi este potrivit din toate punctele de vedere.

Bucură-te de o investiție pe termen lung, capabilă să fie moștenită inclusiv de descendenții tăi, alegând cel mai frumos și potrivit apartament pentru tine.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*