Modelul de tramvai care ar urma să ajungă în Timișoara a intrat în teste pentru omologare europeană

Turcii de la Bozankaya au început în aceste zile testarea noilor tramvaie care vor circula în Timișoara. Verificările vor avea loc în unități specializate din Germania, Cehia, Spania și Turcia, iar ultimul test se va face în Timișoara.

Primăria Timișoara va achiziționa 21 de tramvaie noi, în baza unui contract semnat acum 2 ani cu Bozankaya Otomotiv. Pentru a primi acceptul, primul tramvai livrat trebuie să fie omologat în România.

Pentru omologare se vor face 57 de teste și încercări, din care 23 se vor realiza în laboratoare agreate din Uniunea Europeană, laboratoare specializate din Germania, Cehia și Spania, după care vor urma testele în Timișoara în luna iulie, iar celelalte se vor face în fabrica din Ankara”, au transmis reprezentanții Primăriei Municipiului Timișoara.

Noul model de tramvai va avea o lungime de 29,95 metri și o lăţime de 2,40 metri. Va putea transporta până la 200 de călători simultan, iar autonomia asigurată va fi de 63 de kilometri. Fiecare tramvai costă 9.736.875.00 lei, fără TVA, finanțarea fiind din fonduri europene.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*