In ce masura aspectul fizic iti poate influenta succesul profesional

Consideri că aspectul fizic este un factor determinant când vine vorba de succesul profesional sau ai tinde sa crezi faptul ca abilitatile sunt strict cele care conteaza? Ei bine, carisma si calitatile fizice pot influenta intr-o anumita masura parcursul profesional al unei persoane in functie de prejudecati, jobul spre care se indreapta sau prin prisma comportamentului pe care il adopta. 

Iata, mai exact in ce masura poate aspectul fizic sa iti influenteze succesul in cariera si cum il poti folosi inspre avantajul tau  

  1. Oamenii atractivi tind sa fie bine/ mai bine platiti

Acesta este un fapt psihologic care denota faptul ca tindem sa credem ca cineva cu aspect fizic placut detine implicit si anumite abilitati specifice de munca. Altfel spus cu cat cineva arata mai bine, cu ar parea sa fie mai bun in ceea ce face. Acest lucru nu este valabil neaparat si ar tine de critica si evaluarea subiectia a angajatorilor. 

Insa, oamenii atractivi tind sa fie bine platiti atata timp cat isi valorifca calitatile fizice in domeniile potrivite. De exemplu, un fotomodel cu siguranta va avea salarii insemnate, mai ales daca evolueaza in asa fel incat sa fie cunoscut la nivel international. Totodata modelele de videochat, au venituri ridicate doar pentru ca se folosesc de atuurile fizice si cele cognitive deopotriva. Un studio de videochat, cum este Kendrastudio.ro, poate fi locul potrivit in care o femeie isi poate pune in valoare frumusetea, unicitatea, feminitatea si sa aiba de pe urma acestora, succes pe plan profesional.

  1. Oamenii atractivi dezvolta o incredere ridicata de sine

Oamenii care se considera atractivi au mai mult curaj sa iasa din zona de confort, sa aplice la jobul dorit, sa accepte provocarile si imprevizibilul. Acestia sunt constienti de calitatile pe care le detin si stiu cum sa le foloseasca inspre folosul lor. De aceea, odata ce te consideri atractiv, poti influenta intr-o anumita masura succesul pe plan profesional. Important este sa stii faptul ca orice persoana poate sa aiba carisma. Frumusetea nu se reflecta intr-un tipar deja definit. Frumusețea este un aspect subiectiv pe care fiecare dintre noi il putem percepe diferit. Asa ca fii frumoasa in felul tau si sigura ca dispui de increderea de sine de care ai nevoie.  

  1. Oamenii atractivi dezvolta abilitati mai bune de comunicare 

Oamenii care se considera atractivi se simt acceptati de cei din jur, sunt in largul lor atunci cand li se acorda atentie. Acestia se considera suficient de buni pentru a se integra in oricare cerc de tip amical sau profesional si nu se gandesc la prejudecati sau eventuale opinii rautaciose. Toate acestea le intretin dorinta de a se afla printre oameni, de a interactiona cu acestia, fara a avea frici sau a-si impune anumite limite sociale. Prin urmare acestia dezvolta abilitati de comunicare, care ii ajuta sa formeze relatii profesionale, sa dezvolte legaturile potrivite la locul de munca, si sa ajunga unde isi doresc pe planul carierei.

In concluzie, aspectul fizic poate sa influenteze succesul pe plan profesional, insa e important modul in care este privit si perceput de fiecare si cum reusesti sa-l folosesti inspre folosul tau. Cei care reusesc sa detina o anumita carisma sunt increzatori in fortele proprii, au abilitati bune de comunicare si tind sa fie bine platiti, prin prima domeniului in care aleg sa profeseze. 

Sursa foto: unsplash.com

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*