3 metode de a-ti proteja compania impotriva scurgerilor de informatii

Spionajul industrial este unul dintre tipurile de spionaj care se practica inca din cele mai vechi timpuri, in orice domeniu de activitate. Cu cat competitivitatea este mai mare si dispozitivele de spionaj sunt mai usor de gasit si la preturi avantajoase, cu atat a crescut si posibilitatea de a fi spionat. 

In plus, aceste gadgeturi de spionaj pot fi folosite foarte usor, motiv pentru care nu necesita o instruire speciala. Drept urmare, oricine poate cumpara si folosi dispozitive de spionaj de pe internet. 

Cum pot cei care se simt vizati de o posibila activitate de spionaj pentru a preveni sau pentru a se proteja de astfel de situatii? In continuare sunt prezentate o serie de solutii: 

Alegerea cu mare atentie a personalului angajat 

Atunci cand se fac noi angajari, alegerea din candidatii veniti este si asa foarte dificila. Daca intregului proces i se mai adauga si preocuparea cu privire la scurgerea de informatii. De aceea, cei care doresc sa isi protejeze afacerea de spionajul industrial pot apela la agentiile de spionaj, in portofoliul carora se afla si servicii de verificare a angajatilor si CV-urilor candidatilor.

In timpul procesului de recrutare nu se poate cunoaste foarte bine persoana care urmeaza sa fie angajata, care sunt principiile dupa care se ghideaza in viata si alte calitati, cum ar fi loialitatea, asumarea responsabilitatii, implicare. Aceste aspecte pot fi insa verificate cu ajutorul unui detectiv privat. 

Utilizarea de dispozitive de contraspionaj 

Antreprenorii care cred ca sunt spionati pot incepe sa foloseasca detectoare camere spion. Acestea sunt usor de utilizat si se pot folosi in orice fel de spatiu, de la birou si sala de sedinte, la masina sau chiar propria locuinta, camerele de hotel. 

Instalarea de camere ascunse 

In schimb, in cazul unor suspiciuni de scurgeri de informatii din interiorul companiei, antreprenorii pot instala un sistem de camere ascunse, in puncte importante, cum ar fi in apropierea punctului de lucru al angajatilor cu acces la date confidentiale. 

Prin urmare, la fel cum diversitatea de dispozitive de spionaj este mare si metodele de protectie impotriva unor astfel de situatii sunt numeroase.  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*