Importanta hranirii bebelusului pe scaun pentru servit masa

       Obiceiurile sanatoase sunt implementate in rutina celui mic inca din primii ani de viata. Una dintre cele mai importante etape surprinde perioada diversificarii si a stabiliri unui program pentru mesele copilului, in asa fel incat organismul lui sa se obisnuiasca cu digestia si automatismele acesteia.

      Fiecare aliment este introdus treptat, in functie de varsta, iar fiecare indeletnicire pe care copilul o va invata pentru a ajunge din ce in ce mai independent contribuie nu doar la o alimentatie sanatoasa, ci si la un psihic echilibrat. E clar – ai nevoie de scaune de servit masa pentru bebelusi.

  • Postura copilului – care este impactul ei inca de la inceput?

      Copilul trebuie sa invete ca este necesar sa aiba o anumita postura, chiar daca la inceput o sa fie oarecum fortat de situatie sa stea in scaunul pentru servit masa, cu o eventuala centura de siguranta care ii fixeaza in acelasi timp si postura.

      Inaltimea scaunul este aleasa de cele mai multe ori in asa fel incat copilul sa simta ca face parte din intreg ritualul mesei si ca este cat mai aproape de toti cei care participa in acel moment. De asemenea, masuta incorporata scaunului ajunge la un nivel optim pentru ca acesta sa poate pune mainile cu usurinta, fara sa fie incomodat pe pozitia mesei fata de umeri. Poti alege un scaun pentru bebe de pe lumeabebelusilor.ro.

  • De ce este importanta imitatia si repetitia din partea parintilor?

      Copilul imita in primii ani extrem de mult actiunile noastre. Desi acest lucru continua si pe parcursul vietii, in primele etape prin care acesta trece, atentia acordata este una deosebita, avand in vedere faptul ca este foarte greu sa te dezobisnuiesti de anumite obiceiuri nepotrivite care se pot imita din greseala.

      Tocmai de aceea servitul mesei in acest scaunel va fi insotit de imitatie si suport din partea parintilor care ii vor arata copilului ca si ei trebuie sa stea la masa cu o farfurie in fata, curatand de fiecare data in urma lor.

      Au existat foarte multe cazuri in care copilul, dezvoltandu-si latura constienta, a inceput sa imite obiceiul de a sterge masa si locul in care mancau, vazand de fiecare data parintii cum sterg cu un servetel locul respectiv. De aceea, treptat, pe langa ustensilele necesare mancatului,  putem adauga un servetel alaturi de acesta, pentru a deprinde obiceiul de a se sterge si de a curata chiar si in jurul lui.

      Nu este absolut deloc de mirare acest lucru, pentru ca, in mod real, copilul imita aceste lucruri, ajungand ba chiar sa si vorbeasca imitand deci anumite sunete.

  • Cum sa mentinem copilul concentrat in scaunul pentru servit masa?

In momentul in care ne propunem strict ca in acele clipe sa il hranim, trebuie sa evitam jucariile care il vor determina sa le solicite ori de cate ori este nevoie sa manance.

Orice jucarie poate insoti scaunul respectiv atata timp cat copilul va sta in acel scaun doar cat timp noi desfasuram alte activitati si il lasam sa priveasca de acolo. In rest, momentul hranirii nu trebuie sa fie perturbat de alti factori care pot deveni stresanti sau nocivi pentru atitudinea copilului.

MATERIALE COMODE PENTRU SPATARUL SCAUNULUI

      Cu cat scaunul este mai comod, cu atat copilul o sa fie mai calm. Orice disconfort resimtit din cauza materialului sau a centurii prea stranse poate face ca momentul sa devina un acces de nervozitate, care cu ocazii repetate, il poate determina pe copil sa simta ca acel scaun o sa fie de fiecare data o sursa de stres.

   Din acest motiv  trebuie sa alegem cu atentie scaunul, in functie de nevoile acestuia si sa ne asiguram ca devine un spatiu confortabil care sa ii ofere placere si liniste.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*