Iată care sunt actele necesare pentru a organiza o cununie civilă pe mare

cununie civila pe mare

Dacă te-ai hotărât să organizezi pe mare un eveniment atât de special, cum este o cununie civilă, cu siguranță ai făcut cea mai bună alegere. Acest tip de eveniment, desfășurat pe iaht, este spectaculos și iese din tiparul cununiilor clasice. Este perfect pentru persoane aventuroase, care iubesc lucrurile diferite și care vor să experimenteze tot ce e nou și inedit.

Etape de desfășurare

Primul pas pe care trebuie să îl faci pentru a organiza o cununie civila pe mare este să programezi data și să o comunici organizatorilor. Dacă ați fixat întâlnirea, nu rămâne decât să vă prezentați în Marina Limanu, la ora stabilită. Cu o zi înainte sau cu câteva ore mai devreme se poate ocupa de decoratul bărcii persoana pe care ați făcut-o responsabilă de aceste aspecte, sau chiar dumneavoastra insiva.

In ziua nuntii sunteti asteptati in marina. Acum puteți face o ședință foto, care să imortalizeze acest moment plin de bucurie și emoție. Dacă pozele sunt gata, va imbarcati si puteți porni pe apa, pespre lacul Limanu, spre locul unde se efectuează formalitățile de trecere a frontierei. Apoi, veți ieși pe mare, îndrepându-vă spre granița cu Bulgaria, ocazie cu care puteți admira localitățile 2Mai și Vama Veche.

Din momentul trecerii graniței, ceremonia de cununie civila pe mare poate începe oricând. Momentul în care veți spune „DA”, din toată inima, va fi într-un punct unic al mării, unde numai voi și natura veți fi martorii acestui eveniment. Această locație va fi trecută pe certificatul de căsătorie, fapt care va face ca evenimentul vostru să fie cu adevărat special.

Urmează să vă întoarceți pe lacul Limanu pentru formalitățile specifice, unde puteți petrece timp de calitate pe apă, servind tort și șampanie. Vă întoarceți, apoi, la mal, unde veți semna actele pentru căsătorie.

cununie civila pe mare

Acte necesare pentru o astfel de cununie civilă pe mare

Pentru a vă putea bucura de aceste momente minunate pe iaht, este nevoie să vă ocupați și de aspectele mai formale ale unei nunți. Legea prevede că oficializarea căsătoriei trebuie să fie făcută doar după dovada identității, astfel că, va fi nevoie, în primul rând de cărțile de identitate în original a tuturor persoanelor care participă la ceremonie. Tu și jumătatea ta va trebui să aveți la voi și certificatele de căsătorienastere, pentru când veți completa declarația de căsătorie.

Certificatul medical prenupțial este un document obligatoriu, care atestă starea de sănătate a mirilor. El trebuie sa aiba data de eliberare intre 10 si 14 zile inaintea datei casatoriei. Dacă este cazul, trebuie să prezentați actele care arată situația căsătoriei anterioare (certificatul de despărțire sau de divorț, certificatul de naștere sau de căsătorie, cu mențiunea de desfacere a căsătoriei; sentința de divorț, în copie legalizată de instanța care a pronunțat-o, rămasă definitivă; certificatul de deces al fostului soț; certificatul de divorț emis de birouri notariale sau primării).

Toate celelalte documente necesare dosarului de căstorie civilă, cum este extrasul de jurnal de bord, dovada căsătoriei la bord, vor fi întocmite de căpitan. Sunt câteva formalități de care trebuie să vă ocupați voi, în calitate de miri, pentru ca, mai apoi, să vă bucurați de momentul mult așteptat – o cununie civilă pe mare. Vă uniți destinele în albastrul mării, având lângă voi cele mai dragi persoane. Va fi, cu siguranță, o zi pe care nu o veți uita niciodată. Așadar, programează din timp o astfel de cununie civilă pe mare și fă din acest eveniment o poveste unică, pe care să o povestiți cu drag tu și jumătatea ta generațiilor viitoare!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*