Haine care nu au gen. Descoperă trei elemente vestimentare pentru ținuta de stradă

În ultimii ani s-a vorbit tot mai mult despre subiecte precum egalitate de gen, fluiditate de gen sau gen neutru. Noua generație de adolescente și tinere femei depășește tot mai multe aceste bariere trasate de-a lungul timpului, abordând un stil vestimentar inedit prin purtarea frecventă a unor piese tradiționale considerate adesea tipic masculine. 

Stilul vestimentar nu înseamnă doar îmbrăcăminte. Mulți tineri își exprimă personalitatea și comunică nonverbal prin modul în care se îmbracă. Pentru oamenii care o trăiesc, este un dialog continuu, o confluență de concepte, referințe și idei. Moda neutră în materie de gen se axează pe articole de îmbrăcăminte care nu țin cont de genul persoanei și eliberează tinerii de așteptările sociale și restricțiile bazate pe sexul lor, așteptări care pot avea efecte negative în timp.

Elemente vestimentare care transformă îmbrăcămintea de stradă într-un un stil unisex

Stilul îmbrăcămintei de stradă este unul din puținele curente de fashion care depășește rolurile binare de gen depășite reflectate adesea în modă. Îmbrăcămintea și promovează o cultură care încurajează oamenii să se exprime așa cum vor, proiectând haine care nu sunt etichetate neapărat de genul persoanei în sine.

  1. Cămăși în carouri stil flanelă

Această piesă vestimentară nu este deloc una nouă, ci doar readaptată în permanență în funcție de brandul producător.

Adesea confecționată dintr-o țesătură moale, cămașa în carouri s-a integrat de-a lungul timpului în diferite culturi și trenduri vestimentare, ajungând în prezent o piesă de bază din garderoba oricărui adolescent și nu numai. Deși a fost proiectată pentru bărbați, fiind purtată în special de fermieri sau de tăietorii de lemne, cămasa în carouri și-a pierdut această identitate de gen și tot mai multe femei tinere sau adolescente să o poarte într-o varietate de moduri, deoarece sunt foarte comode, ușor de combinat și arată foarte cool într-o ținută casual

Desigur, multe ateliere au început să creeze astfel de cămăși cu tăieturi ușor cambrate, însă modelele originale au o tăietură dreaptă și majoritatea adolescentelor le preferă pe acestea.

  1. Hanoracul

Este un articol creat inițial pentru bărbați, însă hanoracul a devenit treptat un must have în garderoba oricărei adolescente care abordează un stil casual și nu numai.

Da, este cel  mai furat sau împrumutat obiect vestimentar din garderoba iubitilor. Fetele iubesc acest articol deoarece este încăpător, comod și se simte ca o îmbrățișare. Însă un hanorac cu glugă supradimensionat arată foarte bine purtat de o femeie, mai ales împreună cu p pereche de blugi skinny.  

Deși istoria hanoracului este una tumultoasă, fiind inițial un semn distinct al găștilor de stradă sau a oamenilor cu posibilități financiare reduse, din anumite pături sociale de jos, astăzi acesta este o piesă ce se regăsește în dulapul oricărui adolescent și nu numai, în diferite modele și culori, iar fetele îl adoră. 

  1. Șapca

Inițial, șapca a fost creată pentru jucătorii de baseball cu scopu de a le proteja ochii de soare, însă, asemeni multor alte accesorii, pe parcursul timpului, acesta a fost reinventată și adaptată tendințelor.

În prezent, șapca este un accesoriu ce depășește granița sportului, fiind integrată în multe ținute, iar modelele de șepci new era sunt preferate de adolescenți.

Deși o bună bucată de timp  s-a considerat că șepcile sunt accesorii destinate, în timp, odată cu dezvoltarea curentului pop și hip-hop, tot mai multe femei s-au îndrăgostit de acest element ce se integrează ușor în orice ținută de stradă. Și în plus, rezolvă rapid problema zilelor în care părul se răzvrătește. 

Odată cu emanciparea femeilor și lupta pentru egalitatea în drepturi și granițele modei au fost estompate, iar regulile și stereotipurile pentru modul în care un bărbat sau o femeie ar trebui să se îmbrace în societate nu mai sunt respectate la fel de strict ca odinioară. Așadar, nu mai este nicio noutate că în prezent  femeilor li se pare perfect normal să poarte haine care multă vreme au fost considerate a fi de bărbați și chiar reușesc să le poarte cu stil.

Sursă foto: Shutterstock.com

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*