Ghid de alegere a geamurilor termopan

O casa moderna reprezinta in primul rand o casa confortabila, un loc in care-ti poti petrece timpul exact asa cum doresti, fara griji si teama unor incidente neplacute ce se regasesc la tot pasul. Iar alegerea ferestrelor corespunzatoare este unul dintre cele mai importante criterii de amenajare ale unei locuinte, indiferent de marimea si complexitatea acesteia.

Pretul poate fi un factor cu influente puternice, insa nu este singurul element important de care trebuie sa tii cont atunci cand pornesti in cautarea unor ferestre (https://www.bzi.ro/4-avantaje-pe-care-ti-le-ofera-geamurile-de-termopan-3879326) perfecte. De aceea, iti venim in ajutor cu un mic ghid de alegere a geamurilor termopan, cu ajutorul caruia iti vei putea alege ferestrele potrivite casei tale. Esti pregatit?

Ghid de alegere a geamurilor termopan

Marimea geamurilor

Casele nu sunt construite dupa un tipar unic, motiv pentru care si geamurile termopan sunt executate in cea mai mare parte a timpului la comanda.

Sigur nu-ti doresti ca geamul tau sa fie mai pronuntat in exterior sau in interior ori sa te trezesti in ipostaza de a fi necesar sa completezi o serie de goluri uriase sau sa spargi peretii mai mult decat te-ai asteptat. Ca sa eviti toate aceste aspecte este necesar sa masori cu atentie diametrul cadrului vechi, atat in inaltime, cat si in grosime. Iti recomand totusi sa apelezi la o persoana specializata in masuratori gemuri de termopan, caci dimensiunea noilor geamuri adesea nu e 1:1 cu cea a geamurilor vechi, mai ales daca nu ai mai avut termopane pana in prezent.

Numarul foilor

Cu cat numarul foilor din care este confectionata sticla si cadrul geamului este mai mare, cu atat si geamurile iti vor oferi o eficienta si un confort mai sporit.

Bineinteles, cu cat numarul foilor este mai mare, cu atat vor creste si costurile, insa geamurile vor fi mult mai durabile. Si cu cat mediul este mai predispus la incidente sau la factori ce-ti pot afecta confortul, cu atat va trebui sa apelezi la geamuri cu un numar si mai mare de foi, pentru eficienta pe care ti-ai dorit-o dintotdeauna. De exemplu, daca locuiesti intr-o metropola sau intr-o zona industriala, poti reduce eficient poluarea fonica prin intermediul unui geam cu 3 foi.

Tehnologia de fabricatie

Materialele si straturile din care este confectionat per ansamblu geamul de termopan si respectiv, tehnologia de obtinere a acestuia, pot avea de asemenea un impact urias in stabilirea eficientei geamului.

Tehnologia germana este cea mai recunoscuta la acest capitol, geamurile termopan proiectate dupa sistemul nemtesc fiind de ultima generatie, cu materiale atent selectionate si testate riguros, care asigura ferestrelor tale o eficienta sporita si o durata indelungata de viata.

Accesorii

Nu uita sa verifici compatibilitatea ferestrelor cu o serie de accesorii sau prezenta lor in pachetul de achizitie, aci poate fi un aspect foarte important pentru confortul tau.

De exemplu, poti achizitiona geamuri prevazute cu plasa de insecte, dar sunt si companii care-ti vor furniza geamuri in lipsa acestora.

Cu siguranta un pachet complet iti va fi util, dar trebuie sa fii atent si la disponibilitatea accesoriilor pe piata. In speta, la deteriorarea acestora, ar trebui sa te asiguri ca vei gasi piese de schimb si ca se pot monta cu usurinta.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*