Cum sa iti alegi un fotograf profesionist la nunta. Atentie la amatori!

forograf profesionist nunta

Sezonul nunților e în toi iar tu încerci să  mergi la cât mai multe evenimente ca să îți faci o idee despre cum ar trebui să arate nunta ta. Nu e nimic rău în asta. Ba mai mult! Este chiar indicat să profiți de experiența nunților ca invitat întâi. Astfel înveți din bune și rele cum ar trebui să îi faci și pe viitorii tăi invitați să se simtă bine la nunta ta! Doar că ar mai fi un mic impediment: faptul că experiența ca invitat nu-ți arată chiar toate aspectele cu care se confruntă mirii înainte și după marele eveniment. Poate că unul dintre cele mai importante este încrederea pe care ei le-o oferă unui fotograf nunta amator care oferă servicii de tip pachet foto nunta sau botez fără să știe exact ce face. Pune-te în locul unor miri care observă după ceva vreme că fotograful amator nu le mai raspunde, nu le dă fotografiile promise sau mai rău, au o calitate proastă iar editul lasă de dorit.

Sau ai putea să faci parte din acei miri care știu ce vor și  nu acceptă compromisuri. Aceia care nu vor să riște un aspect esențial la propria nuntă, un fotograf profesionist care să ofere o gamă larga de servicii de calitate: un pachet foto-video nunta, pachet foto-video botez, pachet foto botez, etc. Și poate că te întrebi cum să faci asta. În cine să te încrezi. Cum știi cine e amator și cine e profesionist. Ei bine, iată mai jos niște aspecte pe care trebuie să le ai în vizor dacă la anul este rândul tău să fii mire/mireasă.

Notorietatea

Mulți fotografi aleg să își promoveze munca în mediul online. Este cel mai simplu și la îndemână mod posibil. Dar dintr-o mare de fotografi cu pagini pline de lucrări de-ale lor, cum va reuși ochiul tău neantrenat să distingă între un fotograf profesionist și unul amator? Răspunsul poate nu e pe placul tău, dar acesta este cercetarea. Da, trebuie să dedici câteva ore bune căutării unui fotograf profesionist și să găsești niște lucrări cu care te identifici cel mai bine. Un fotograf profesionist te întreabă ce preferințe sau hobby-uri ai, poate tu nu îți dorești nimic regizat iar el trebuie să știe cum să afle asta de la tine.

Echipamentul

Vezi sute de obiective și aparate foto dar tot ce știi tu este că Nikon nu e precum Canon? Ei bine, ar trebui să știi că echipamentul de bază al fotografului ar trebui să cuprindă un body cu cateva obiective (3,4) de calitate (3500-100000 lei).

Prețul

Și pentru că un obiectiv de calitate nu e chiar ieftin, iar munca fotografului nu se oprește după ce s-a terminat nunta, evident că și prețul va fi ceva mai ridicat. Ar trebui să te aștepți la un preț undeva între 600- 1,500 euro. Poate că ți se pare mult, dar gândește-te cât ai da separat pe DVD-uri, CD-uri, albume fizice și electronice cu poze editate, etc.

Așadar, încearcă să te ghidezi după rezultate clare. Alege să fii obiectiv. Nu spunem că recomandarea prin prieteni este de judecat, ci doar că ar fi indicat să verifici înainte că fotograful tău este unul profesionist. Până la urmă, vorbim de nunta ta sau botezul celui mic, ambele niște evenimente unice în viața ta, așa că nu risca să rămâi fără materiale-amintire foto-video!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*