Extinderea drumului spre autostrada A1

Foto: Facebook, Alin Nica

Miercuri, 19 mai, președintele Consiliului Județean, Alin Nica, a anunțat că a deblocat proiectul și vor începe lucrările pentru extinderea drumului spre autostrada A1. Este vorba despre drumul județean 691, legătura dintre Timișoara și A1, prin Dumbrăvița, tronsonul 1, care traversează comuna periurbană. 

”Dăm startul și la tronsonul 1 al extinderii, lucrărilor de modernizare a drumului Județean 691 la 4 benzi benzi prin localitatea Dumbrăvița. Prin proiectul pe care dorim să îl implementăm vrem să fluidizăm traficul și să rezolvăm această problemă cu care se confruntă locuitorii din comuna Dumbrăvița și din municipiul reședință de județ. E un proiect de mai multe zeci de milioane de lei care face parte din proiectul de a realiza o legătură cu autostrada A1, dar și pentru a decongestiona traficul și a reduce poluarea în localitatea Dumbrăvița și la ieșirea din Municipiul Timișoara pe Calea Lipovei”, a declarat președintele Consiliului Județean, Alin Nica.

Lucrarea va consta în mutarea stâlpilor existenți pe marginea drumului, cu scopul de a alimenta rețeaua de contact pentru troleibuzul care circulă de la Timișoara până la marginea Dumbrăviței și în extinderea șoselei la patru benzi prin crearea câte uneia noi pe fiecare parte a carosabilului existent.

Prin lărgirea la patru benzi pe acest drum încercăm să fluidizăm traficul, să deblocăm toată nebunia asta care există acum precum și să reducem poluarea masivă. Tehnic vorbind, ne vom apuca de lărgirea lui și vom face câte o bandă suplimentară pe sens. Primul pas va fi dezafectarea liniei contact și a stâlpilor existenți, după care trecem la treabă să începem săpăturile. Investiția este în valoare de 51 de milioane lei plus TVA și sperăm ca prin investiția făcută să realizăm ce ne-am propus”, a transmis reprezentantul companiei Tehnocer, cel care se va ocupa de lucrări.

Foto: Facebook, Alin Nica

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*