Blocat în trafic? Iată 5 lucruri pe care trebuie să le faci ca să nu pierzi timpul

Cât de des ai fost blocat în trafic și ai așteptat cu nerăbdare să se elibereze? Dacă faci naveta zilnic, atunci trebuie să fii familiarizat cu șirurile lungi de vehicule care nu par să se miște mai mult de un centimetru la 10 minute.

Oricât de răbdător ai fi, ambuteiajele pot reuși să supere pe toată lumea. Din moment ce nu poți scăpa însă de această problemă a orașului, ai putea avea o altă abordare. Nu privi timpul în trafic ca pe unul pierdut. În schimb, găsește modalități prin care poți profita din plin de această oportunitate forțată.

Iată 5 lucruri pe care să le faci când aștepți în trafic:

  1. Ascultă muzică și ține un concert: Unul dintre lucrurile pe care le poți face în timp ce ești blocat în trafic este să asculți melodiile preferate și să cânți cât te țin plămânii. Nu mai este un secret că muzica îți poate influența starea de spirit și te poate face să te simți mai bine instantaneu. Așadar, învață versurile unei melodii noi și cântă. Poți să-ți faci chiar și propriul videoclip în mașină. Totuși, abține-te de la acest lucru dacă mergi cu transportul în comun.
  1. Citește cartea preferată: Nu știrile, nu un blog, nu un articol, ci o carte. Primești în fiecare zi atât de multe informații de mass media, încât este ușor să treacă săptămâni fără să citești nimic nou. Dar cât timp stai oprit în trafic,  o poți face liniștit. Chiar dacă reușești să treci doar un capitol, tot este mai mult decât nimic.
  1. Trage un pui de somn: Bineînțeles, dacă nu ești șofer, pentru că nu poți dormi în timp ce conduci. Dar dacă te deplasezi cu transportul în comun, încearcă să dormi câteva minute până la destinație.
  1. Fă o listă de to-do: Folosind funcția de înregistrare sau cea de notițe de pe telefon, așteptarea în trafic poate fi momentul perfect pentru a te gândi la lista de sarcini de îndeplinit. Poți face o listă de lucruri de făcut acasă, de făcut la serviciu, o listă de cumpărături, de locuri în care vrei să mergi în vacanță. De ce nu, poți să faci și o listă de lucruri pe care le poți face pentru a nu mai rămâne blocat în trafic. Pleacă mai devreme de acasă, eviți orele de vârf, ia bicicleta sau comandă scuterele electrice de la DbSolar, cu care vei uita de cozile de mașini interminabile.
  1. Sună un prieten. O altă modalitate de a trece timpul când este aglomerat și nimeni nu se mișcă, este să apelezi un prieten cu care nu ai mai vorbit de ceva vreme. Aceasta ar putea fi una dintre puținele ocazii în care ai, de fapt, destul timp pentru a pune toate întrebările și pentru a asculta cu atenție ce s-a mai întâmplat în viața prietenului tău. Stabilitatea și încrederea dintr-o relație de prietenie sunt direct proporționale cu efortul depus pentru ele. Dacă nu vorbești niciodată cu prietenii tăi, cum vei ști vreodată ce se întâmplă în viețile lor. Folosește timpul din spatele volanului pentru a rămâne în legătură cu persoanele pe care s-ar putea să nu le vezi în fiecare zi, dar care îți sunt prieteni buni!

Deși traficul poate fi o durere de cap, toate aceste idei sunt modalități excelente de a face timpul să treacă mai ușor atunci când stai prea mult în mașină. În loc să lași ambuteiajele să te streseze, folosește acest timp pentru auto-cunoaștere, învățare, auto-reflecție și productivitate.

Sursă foto: Pexels.com

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*