Design-ul bucatariei tale. Cum il alegi

Bucataria este cea mai scumpa si complexa zona atunci cand proiectati, renovati sau construiti o casa. O gama larga de aparate de bucatarie, dulapuri si spatii de lucru trebuie sa fie cazate, fiecare cu nevoie de spatiu, stabilitate, electricitate convenabila si functie. Echilibrarea acestor nevoi este in mod corespunzator o adevarata arta, dar in mainile unui designer de bucatarie calificat, aproape orice spatiu poate fi transformat intr-o bucatarie fantastica.

Ce face o bucatarie „buna”?

O bucatarie de succes este una care indeplineste atat cerintele functionale cu cele mai utile electrocasnice, cat si cele estetice. Acest lucru va fi stabilit intr-un mod care face ca munca sa fie cat mai usoara si eficienta, va fi proiectata intr-un mod care va fi in siguranta si va fi terminat cu materiale adecvate pe podele, pereti si tavane, pe dulapuri si benchtopuri. O bucatarie bine proiectata, in termeni mai simpli, este una care este atat o placere sa o privesti cat si o placere sa gatesti in ea.

Bucatarii ca un hub social

Indiferent de ocazie, oamenii intotdeauna tind sa graviteze destul de natural spre bucatarie. Orice bucatarie reusita trebuie sa aiba un spatiu adecvat pentru ca mai multi oameni sa se adune si sa fie sociali. Bucatariile compacte sunt cele mai de succes atunci cand se deschid intr-o camera adiacenta (sau locuinta locala) in care familia si prietenii pot socializa fara a se simti izolati. Chiar si bucataria mare de tara traditionala a avut o zona de lucru relativ compacta, cu o masa si scaune multe.

Care este triunghiul de lucru de bucatarie?

Regula de aur cand vine vorba de partea practica a designului bucatariei este aceea de a proiecta cu triunghiul de lucru de bucatarie in minte. Cele mai frecvente activitati de bucatarie sunt repetate si implica o mare miscare intre doua sau trei dintre cele mai frecvent utilizate parti ale bucatariei:

  • Aragazul
  • Chiuveta
  • Frigiderul

Desenarea unei linii intre aceste trei elemente in orice bucatarie creeaza ceea ce este cunoscut ca triunghiul traditional de bucatarie. Intr-o bucatarie ideala, vi se permite sa va deplasati complet nerestrictionat intre aceste trei parti ale bucatariei.

Cat de mare ar trebui sa fie triunghiul de bucatarie?

Regula de baza cand vine vorba de masurarea triunghiului de lucru de bucatarie este ca suma liniilor din triunghi ar trebui sa masoare cel putin 3,6 metri, dar nu mai mare de 8 metri. Fiecare parte a triunghiului trebuie sa fie de minimum 1,2 metri, dar nu mai mult de 2,7 metri. Urmand acesti pasi, amenajarea bucatariei ti se va parea floare la ureche.

Design de bucatarie sigur

Pentru a fi in siguranta atunci cand gatesti, o bucatarie trebuie sa respecte principiile de baza ale designului, precum si unele reguli simple de constructie. Aceasta trebuie sa gazduiasca toate ustensilele necesare si sa aiba suficiente zone de lucru pentru a permite utilizarea in siguranta a acestor ustensile. De asemenea, pentru a satisface nevoile gospodariilor diferite, trebuie indeplinite anumite dimensiuni minime.

Asigurarea faptului ca nu exista obstacole in bucatarie triunghiul de lucru este una dintre principalele preocupari legate de siguranta. Alte aspecte importante de proiectare includ:

  • Nu exista ferestre in apropierea aragazului
  • Nu exista perdele in apropierea aragazului
  • Instalati ventilatoarele de evacuare care descarca in afara cladirii
  • Aveti lumina naturala adecvata si ventilatie
  • Construiti in spatiul adecvat al bancului pentru nevoile dvs.
  • Integrati aparatele astfel incat sa fie accesibile in spatiul de lucru

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*