De luni, de când intră și noi restricții, aproximativ 50.000 de gospodării din Timișoara, școli și spitale riscă să rămână fără apă caldă și căldură

Începând de luni, E.ON o să închidă gazele pentru Colterm, la două zile după ce primarul a anunțat falimentul companiei de termoficare.

„Parcurgem o perioadă extrem de grea din cauza exploziei prețurilor la gaz. Compania E.ON ne-a informat astăzi că, în 25 octombrie va deconecta Colterm. Nu ne-am dorit să ajungem aici. Datoriile de sute de milioane de lei acumulate în ani, căpușarea de către diversele grupuri de interese ce au roit în jurul Colterm, la care s-a adăugat lipsa sprijinului din partea Guvernului în această criză energetică, au adus compania într-o situație critică, agravată vertiginos de creșterea uriașă a prețului la gaz.  Anul acesta, am transferat din bugetul local peste 132 milioane de lei către Colterm. Din acești bani am fi putut construi două școli. Până acum câteva zile, nu am acumulat niciun leu de datorie nouă la E.ON de când am preluat mandatul și am reușit să plătim deja aproape 10 milioane din cele 70 milioane de datorii acumulate în perioada 2013-2016. La asta se adaugă și alte zeci de milioane, datorii vechi către alte companii și bănci. Am purtat negocieri intense cu E.ON încă din prima zi de mandat astfel încât să nu mai fim în situația din ultimii doi ani, de a achiziționa, în fiecare zi, la prețul zilei, gaz pentru funcționarea Colterm”, a transmis primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Ați văzut, da, tot de luni o să intre în vigoare noi restricții, mult mai dure pentru cei nevaccinați, iar elevii o să intre două săptămâni în vacanță. Carantina de noapte pentru nevaccinați, accesul interzis ziua cam peste tot pentru cei ce n-au certificatul verde.

De mască, obligatorie pentru toți, peste tot, deocamdată mai puțin în propria casă!

Am scăpat de comunism, am ajuns în capitalism, unde-i traiul bun promis?

Mai jos îl aveți pe domnul Iohannis :

Și încheiem articolul prin a vă spune: români, păstrați-vă calmul, avem nevoie de multă inteligenă, înțelegere și putere, trebuie să trecem cu bine peste aceste vremuri grele, strămoșii noștri au fost atacați din toate părțile, au rămas uniți și nimeni n-a reușit să-i dezbine!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*