Exista pe piata numeroase modele de manusi unica folosinta, fie ca sunt fabricate din latex, vinil, nitril, polietilena, fiecare dintre acestea reusind ca fie utilizate cu succes in diverse domenii, precum cel alimentar, medical sau pentru uz casnic si gospodaresc.
Unele dintre cele mai utilizate manusi de unica folosinta sunt cele din nitril, un cauciuc natural autentic, care nu provoaca nici un fel de reactie alergica, asa cum este foarte posibil in cazul manusilor de unica folosinta din latex. De asemenea, acestea sunt foarte confortabile, durabile si ofera o rezistenta sporita. Acest tip de manusi ofera mobilitate si o aderenta sporita in varful degetelor, datorita stratului superior texturat
Acest tip de manusi de unica folosinta din nitril nu sunt sterile si sunt ideale pentru a fi utilizate in industria alimentara sau in diverse activitati cotidiene. De asemenea, acest tip de manusi de unica folosinta sunt foarte potrivite pentru a fi purtate in laboratoare.
In industria alimentara, sut utilizate acele manusi de unica folosinta care au rolul de a forma o bariera de protectie, nepermitand sa treaca bacterii, virusi sau alt fel de microbi intre produsele alimentare si maini. Toate manusile folosite in acest scop trebuie sa aiba certificarea necesara pentru contactul cu alimentele.
Despre manusi latex se poate spune ca sunt mai groase, insa se muleaza perfect pe maini si ofera o dexteritate excelenta, fiind foarte potrivite pentru a fi folosite ca manusi chirurgicale. Singurul inconvenient pe care manusile de plastic le prezinta este faptul ca, fiind din latex, care este un produs natural, poate duce la aparitia anumitor alergii.
Manusile naturale se gasesc in doua variante, fie pudrate, fie nepudrate. In cazul in care manusile de unica folosinta se utilizeaza in industria alimentara, atunci trebuie alese cele in varianta nepudrata, pentru a nu contamina alimentele.
Foarte important insa este sa se aleaga marimea potrivita a manusilor, care poate varia de la 6 la 11.
Lasă un răspuns