De ce e bine sa-ti plantezi pomi fructiferi la curte?

O casa cu curte este visul tot mai multor persoane moderne. De ce? Pentru ca in sfarsit poti scapa de remarcile neadecvate sau de galagia pe care o cauzeaza vecinii, de supravegherea lor si, de ce nu, te poti trezi dimineata si sa-ti servesti o cafea pe terasa sau in curte, in aer liber, admirand ciripitul pasarelelor si natura de jur imprejur.

Tinerii de-o seama, se axeaza pe confort si pe tehnologie. Asa ca, numarul celor care fac trecerea de la un apartament la casa, care mai practica vechile abilitati ale stramosilor (agricultura, gradinaritul etc.) este in scadere, curtea fiind in ansamblu axata pe un design frumos si primitor, mai putin pe functionalitate. Daca esti in dubii in ceea ce priveste amenajarea curtii, iata de ce e bine totusi sa nu omiti faptul ca iti poti transforma curtea intr-o forma complimentara de trai, cu ajutorul unor pomi fructiferi pret ieftin.

De ce sa-ti plantezi pomi fructiferi daca stai la curte

  • Ca sa-ti asiguri necesarul de vitamine si minerale

O alimentatie sanatoasa ar trebui sa fie pe primul loc. Mai ales ca, poluarea este in aer, iar foarte multe fructe pe care le gasesti in magazine, ori chiar in piata, sunt tratate cu tot felul de substante, ori fortate, ceea ce te obliga sa te resemnezi la un gust de calitate inferioara. Implicit, nici nutrientii pe care acestea le vor putea oferi corpului tau, nu vor fi aceleasi cu cele pe care ti le vor acorda proprii tai pomi, pe care-i vei creste dupa bunul plac. Astfel, gustul lor va fi unul mai bogat, plin de vitaminele si mineralele de care corpul tau are nevoie pentru a fi puternic si sanatos.

  • Pentru a te bucura de un confort mai sporit

Stiai ca prin platarea de copaci in jurul curtii, poti nu doar sa te feresti de privirile nedorite ale trecatorilor sau ale vecinilor, cat si sa-ti asiguri un confort mai sporit? Ei bine, pomii genereaza oxigen si consuma dioxid de carbon, fiind o sursa excelenta de filtrare a aerului in zonele poluate sau acolo unde exista trafic. De asemenea, ei pot reduce si din intensitatea zgomotelor, actionand ca o bariera, pentru ca tu sa te poti odihni mai bine. Si nu in cele din urma, in perioadele foarte calduroase, de exemplu vara, pomii iti pot face umbra la casa sau la terasa, astfel incat sa beneficiezi de mai mult confort atunci cand vrei sa te relaxezi in curte.

  • Ca sa te bucuri de roade pe termen lung

Plantarea de pomi fructiferi la tine in curte iti mai poate oferi auxiliar si alte beneficii. De exemplu, in functie de numarul copacilor plantati, vei putea sa-ti asiguri minimul cantitatii de fructe de care ai nevoie ca sa-ti satisfaci poftele un timp mai indelungat. Nu va mai trebui sa achizitionezi din magazine, deci vei face economie din punct de vedere financiar. Si, cantitatea generata de rod, o poti conserva sau pregati in diferite moduri astfel incat, sa te poti bucura de fructe pe tot parcursul anului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*