Cum prelungești durata de viață a bateriei auto

Ce este o baterie de auto și ce face?

O baterie de mașină este un dispozitiv care transformă energia chimică în energie electrică. Cu alte cuvinte, generează electricitate prin reacția chimică dintre plumb și acid sulfuric.

O baterie de mașină stochează și eliberează energie electrică pentru a alimenta un automobil sau alt vehicul. Face acest lucru prin conversia energiei chimice în energie electrică printr-un proces numit electroliză.

Ce influențează durata de viață a bateriei unei mașini?

Factorii care influențează durata de viață a bateriei unei mașini sunt mulți. Cel mai important factor este tipul de baterie care este utilizată în vehicul. Chimia și designul bateriei joacă, de asemenea, un rol în cât timp durează pentru încărcare și cât durează.

Dimensiunea, greutatea și consumul de energie al unei mașini, de asemenea, influențează cât de mult va dura bateria acesteia. Factori precum temperatura pot scurta sau prelungi și durata de viață a bateriei unei mașini.

Cum se întreține o baterie auto

Bateria mașinii este sursa de energie pentru un vehicul. Oferă putere pentru a porni motorul și pentru a rula alte componente electrice. Bateria plumb-acid este un tip de baterie reîncărcabilă care alimentează majoritatea mașinilor, camioanelor, motocicletelor și bărcilor.

În cazul bateriilor clasice ce funcționează pe bază de plumb-acid, întreținerea se poate realiza și prin adăugarea de apă distilată sau apă distilată amestecată cu o cantitate mica de acid sulfuric (acid) pentru a se restabili nivelul electroliților.

Acest lucru nu este recomandat în cazul bateriilor auto cu tehnologia AGM și EFB, recomandat fiind să mergi la un service autorizat pentru etapele de întreținere.

Tot în procesul de întreține intră și parcarea mașinii într-un garaj auto, pentru a feri bateria de temperaturile foarte scăzute sau crescute.

De asemenea, bateria auto se întreține și prin modul în care conduci. De exemplu, dacă ai motorul oprit, nu folosi radioul pentru a asculta muzică pentru că bateria auto se va descărca. Folosește echipamentele electrice doar când motorul este în funcțiune.

Poți afla mult mai multe detalii care te-ar putea interesa la Principal Auto, magazin online de baterii auto și accesorii.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*