De ce angajații ar trebui apreciați pe tot parcursul anului?

cadouri business

Cele mai multe companii obișnuiesc să recunoască meritele angajaților doar cu ocazia sărbătorilor. Sigur, este minunat ca angajații să aibă un motiv în plus de bucurie de sărbători, dar adevărul este ca ei lucrează din greu pe tot parcursul anului. Prin urmare, aveți nevoie de un program de recunoaștere a angajaților. Studii după studii au arătat că angajații sunt foarte receptivi la programele de recunoaștere. Simplul fapt că faceți un efort concentrat pentru a le recunoaște munca asiduă și realizările, le îmbunătățește moralul, le sporește productivitatea și îi stimulează să își atingă potențialul maxim în orice proiect.

Un studiu realizat recent a dezvăluit că programele de recunoaștere a angajaților cresc profitul companiei cu mai bine de 2000 EUR per angajat și că sporesc fidelitatea clienților cu peste 233%, ambele fiind cifre absolut uimitoare. Aceste cifre atât de convingătoare subliniază un mesaj simplu, și anume cu cât vă veți trata mai bine angajații, cu atât ei își vor trata mai bine sarcinile zilnice.

Țineți cont de nevoile angajaților. Mediul de lucru modern se schimbă. În deceniile trecute, o sumă în plus la salariu, acordarea unei zile libere sau asigurarea unui loc de parcare în apropiere de birou erau avantaje uriașe. Astăzi însă, mediul de lucru este altul, iar angajații au obiective și nevoi diferite. Recunoașterea meritelor este una dintre cele mai importante nevoi, iar dacă nu veți implementa un program de recunoaștere a eforturilor lor, puteți fi siguri că vor găsi un angajator care va face acest lucru.

Vestea bună este că implementarea unui program de recunoaștere a angajaților poate fi o sarcină foarte simplă. Sigur, se poate transforma și într-o sarcină complexă, însă tot studiile arată că cele mai eficiente programe de recunoaștere sunt cele în care angajații preiau controlul, își expun opiniile și contribuie astfel la bunul mers al companiei. Dacă ei își doresc să le fie recunoscute meritele printr-un weekend petrecut la munte, atunci nu are rost să vă gândiți la cadouri complicate.

Poate că cel mai important gest care ar putea garanta loialitatea angajaților este recunoașterea meritelor lor pe tot parcursul anului. Este minunat să le oferiți cadouri business cu ocazia sărbătorilor, dar la fel de bine puteți să le îmbunătățiți starea de spirit și să le sporiți productivitatea de fiecare dată când observați că fac eforturi pentru a-și duce la îndeplinire sarcinile. La fel de bine, puteți oferi coșuri cadou 1-8 Martie pentru ca sărbătoarea mamelor și a femeilor să nu treacă pe nesimțite.

Obiectivul este acela de a nu limita recunoașterea meritelor angajaților la doar câteva sărbători naționale și la zilele lor de naștere, ci să stabiliți mai degrabă un sistem prin care să le puneți meritele și rezultatele deosebite în lumina reflectoarelor. Deși cadourile sunt întotdeauna apreciate, recunoașterea meritelor angajatului nu trebuie să se concentreze exclusiv în acest sens. Uneori, poate fi ceva la fel de simplu ca recunoașterea publică a rezultatelor minunate sau un e-mail de apreciere.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*