windows 10 pe stick ieftin

Când cumpărăm un pc nou, ce avem de făcut?

Cand cumparati un PC nou, Windows 10 este preinstalat si activat. Dar daca construiti un nou sistem, veti avea nevoie de o noua licenta, care ar putea ajunge sa va coste chiar si o mie de lei in functie de editia de care aveti nevoie. Cu toate acestea, daca intentionati sa retrageti un sistem vechi, este posibil sa puteti transfera cheia de produs Windows 10 pe noul computer pentru a economisi costuri.

Oricare ar fi motivul pentru care o faceti, aveti dreptul sa transferati o licenta pe un alt dispozitiv in conformitate cu regulile Microsoft, dar va depinde de modul in care a fost obtinut Windows 10 initial.

Microsoft distribuie licente Windows 10 in multe canale, cu reguli diferite, dar daca sunteti un utilizator obisnuit, de obicei, puteti obtine o licenta doar prin intermediul canalului OEM sau al producatorului de echipamente originale (OEM).

Daca ati achizitionat o licenta Windows 10 Retail, atunci vi se permite sa transferati cheia produsului pe un alt computer. Daca actualizati o instalare Windows 7 sau Windows 8.1 la Windows 10 cu o o cheie de activare de retail, aveti dreptul sa mutati licenta pe un dispozitiv nou.

De obicei, nu exista o limita a numarului de ori in care puteti transfera o licenta de retail pe un dispozitiv nou, atata timp cat dezactivati in mod corespunzator cealalta instalare. Cu toate acestea, in functie de circumstante, este posibil sa incepeti sa vedeti erori de activare, pe care s-ar putea sa le rezolvati contactand direct linia de asistenta Microsoft si explicand problema.

Pe de alta parte, daca aveti un computer care a fost preinstalat cu Windows 10 (cum ar fi Surface Laptop 2, Dell XPS 13 sau Lenovo X1 Carbon), atunci utilizati o licenta OEM. Daca este cazul, cheia produsului nu este transferabila si nu o puteti utiliza pentru a activa o alta instalare. Daca ati actualizat Windows 8.1 sau Windows 7 la Windows 10 in perioada de actualizare gratuita, dispozitivul dvs. are inca o licenta OEM netransmisibila.

De asemenea, in cazul in care ati actualizat de la Windows 10 Home la Pro folosind optiunea Microsoft Store, atunci puteti transfera licenta pe un computer nou, deoarece cheia produsului va fi convertita intr-o licenta digitala legata de contul Microsoft.

Daca aveti un dispozitiv care ruleaza cu licenta retail Windows 10, aveti dreptul sa transferati licenta pe un dispozitiv nou, iar procesul evolueaza dezactivand licenta de pe masina veche si apoi aplicati aceeasi cheie de produs pe noul computer.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *